westham_200x200Betway har i dagarna slutfört förhandlingarna med Premier League-klubben West Ham United om ett större sponsoravtal. Faktiskt är sponsoravtalet det största som den gamla anrika klubben West Ham United någonsin har tecknat. Vi har inte siffrorna på vad avtalet är värt över de år som det sträcker sig, men vi kan anta att det handlar om åtskilliga miljoner pund.

Ett omfattande sponsoravtal

Sponsoravtalet är mycket omfattande. Först och främst kommer Betway vara dräktsponsor för klubben. Det innebär att Betways logo kommer att pryda både matchtröjor och träningskläder. För det andra kommer Betway att få namnrättigheterna till West Stand på Boleyn Ground. Exakt vad läktaren kommer att heta (Betway Stand?) har vi i skrivande stund inga uppgifter om. Det är också oklart om Betway även kommer att få namnrättigheterna till en del av den nya arenan Queen Elizabeth Olympic Park som West Ham kommer att flytta till inför säsongen 2016/17.

Betways första satsning på fotboll

Betway är ett av Europas största spelbolag, men man har till skillnad från många andra spelbolag av samma dignitet tidigare inte gett sig på att sponsra fotbollslag. Tidigare har Betway framför allt sponsrat dart, galopp och andra större sporter på de brittiska öarna.

Satsningen på just West Ham United kan väl generellt sägas vara ganska smart. West Ham är en klubb på väg uppåt och det finns en hel del högprofilerade spelare i klubben. Samtidigt är West Hams marknadsvärde fortfarande så pass lågt att det inte behöver kosta miljarder att gå in som huvudsponsor (jämför Manchester United och Chevrolet).