unibet betting apparFör någon dag sedan försvann precis varenda bettingapp från den svenska versionen av Apples App Store. Totalt är det ett 40-tal appar från ett tiotal olika spelbolag som har försvunnit från utbudet. Anledningen är en begäran från myndigheten Lotteriinspektionen.

Unibet och Bet365 drabbade

Lotteriinspektionen skickade för ett par veckor sedan en officiell begäran till Apple i Sverige om att alla appar genom vilka användare kan satsa riktiga pengar på spel skulle tas bort från utbudet. Apple har följt begäran till punkt och pricka och det innebär att det är en rad spelbolag som i dagsläget inte kan erbjuda odds i appar för iPhone och iPad.

Unibet och Bet365 är några av de största spelbolagen som har drabbats av Lotteriinspektionens nit och redlighet. Om du till exempel söker på Unibet i App Store kommer sportbetting-appen numera inte att dyka upp i sökresultaten. Andra appar, som inte möjliggör betting i mobilen, såsom till exempel livescore-appen för tennis, finns dock kvar.

Att apparna inte finns att ladda ner just nu behöver dock inte betyda att de kommer att vara förbjudna för all framtid. Det är dock oklart hur processen kommer att fortskrida.

Andra sätt att betta i mobilen

Unibets kommunikationsdirektör Peter Alling har kommenterat Apples beslut i ett kort uttalande som lyder ungefär: ”Att man inte kan ladda ner en app betyder inte att man inte kan spela”. Huvudet på spiken, kan man säga. Det går ju alldeles utmärkt att betta i mobilen via de drabbade spelbolagens ordinarie mobilanpassade webbplatser.