Ladbrokes Apple Watch appDet låter smått otroligt, men när Apple Watch släpps inom kort kommer det att vara fullt möjligt att placera bets direkt på skärmen på handleden. Det är spelbolaget Ladbrokes som ska ha äran för att ha skapat den första bettingappen för smartphones.

Nu finns det dock en liten hake. Vid lanseringen kan du inte spela på fotboll, inte heller på hockey, utan endast på galopp. Ladbrokes är ett brittiskt spelbolag och på de brittiska öarna är galopp nummer ett, så det är inte så konstigt att det är hästsport man börjar med. Vi räknar dock med att Ladbrokes inom kort utvidgar utbudet av appar till Apple Watch till att även inkludera betting på andra sporter.

Synkar med iOS-appen

Själva appen i klockarmbandet fungerar inte separat från en iOS-enhet så egentligen kan man säga att Apple Watch-appen är ett tillägg till den huvudsakliga appen. Huruvida appen i mobilen eller på surfplattan måste vara på och om man måste vara inloggad eller inte har vi idag dock inga uppgifter om.

Det finns några tydliga begränsningar med Apple Watch och betting i det att skärmen på klockarmbandet inte är särskilt stor. Samtidigt finns ju en swipe-funktion på Apple Watch så det är inte helt otroligt att användarvänligheten kommer att vara utmärkt.

Innovativt från Ladbrokes

Ladbrokes har legat i framkant när det gäller betting i mobilen under lång tid. Man var med redan på ”wap-tiden” och numera har Ladbrokes en utmärkt app både för Sports och för Exchange. Som en kommentar till nyheten om appen för Apple Watch har Ladbrokes vd i Australien (det är Ladbrokes Australia som har byggt appen) uttalat att ”mobilbetting står för över 50 procent av omsättningen och att det är naturligt att vi satsar på Apple Watch som en ytterligare mobil enhet genom vilken vi kan interagera med våra kunder”.