Vadslagningsbyrån Betsson ingår samarbetsavtal med svenska mjukvarubolaget Entraction. Enligt avtalet som slöts förra veckan kommer Betson att ansluta sig till Entraction Network och därigenom ge sina nästan 300 000 kunder tillgång till bland annat poker, kasinospel och sportvadslagning på nätet.

”Det här stärker vad Betssons har att erbjuda på våra viktiga pokermarknader”, sa Betssons CEO Magnus Silfverberg när avtalet tillkännagavs. ”Avtalet med Entraction är en av de åtgärder vi vidtagit för att förstärka vår position som ledande pokeroperatör i Europa.”

Entractions CEO Peter Åström var givetvis även han nöjd med överenskommelsen.

”Vi är självklart glada över att ha ingått avtal med Betsson och är övertygade om att Betssons spelare kommer att gilla Entractions användarvänliga och pålitliga pokernätverk,” kommenterade han.

Betssons pokerplattform Ongame Network besöks, enligt siffror från PokerScout.com, i genomsnitt av 2 650 cash game spelare per vecka utspritt över de 26 olika sajterna. Detta gör Ongame Network till det femte största nätverket för nätpoker. På elfte plats i listan hittar vi Entraction Network som består av 73 olika sajter och i genomsnitt besöks av 1300 cash game spelare per vecka.

Det verkar som att trenden inom spelindustrin på nätet just nu är att ingå samarbeten för att öka vinsterna och klara av den allt mer hårdnande konkurrensen. I början av året tillkännagav till exempel Party Gaming sitt kommande samarbete med Pari Muteuel Urbain, det statliga företag som har monopol på spelmarknaden i Frankrike.