Betsson köper NordicBet för att stärka sin position på den nordiska spelmarknaden. Exakt vad som kommer att hända med NordicBet har inte meddelats, men det verkar som att sajten kommer att drivas vidare.

Det svenska företaget Betsson AB kommer att köpa Nordic Gaming Group (NGG) förutsatt att myndigheterna ger sitt godkännande. Nordic Gaming Group äger spelsajterna NordicBet.com, Triobet.com och Tobet.com. Affären förväntas vara klar till halvårsskiftet.

”För NGG är detta en attraktiv lösning eftersom bolaget får Betssons globala tyngd i ryggen och det stärker våra möjligheter att fortsätta växa snabbt och under god lönsamhet i Norden, Baltikum och Polen. De båda bolagen har likartade kulturer och vi ser goda förutsättningar för en smidig integration och att vi snabbt kan dra nytta av varandras styrkor”, säger NGG:s VD Per Hellberg.

Om Betsson AB beslutar sig för att driva vidare NordicBet, Triobet och Tobet som vanligt istället för att integrera deras tjänster i Betsson.com skulle detta inte vara särskilt förvånande med tanke på att Betsson AB idag driver sajter som Betsafe och CasinoEuro separat från Betsson.com.

”Genom denna affär fortsätter Betsson stärka sin nordiska verksamhet och sin ledande ställning bland de privata spelbolagsalternativen i Norden. Dessutom stärks Betssons varumärkesportfölj inom vadslagningssegmentet väsentligt, eftersom NGG har cirka hälften av sina intäkter från odds”, säger Betssons VD Magnus Silfverberg.

Ägare till Nordic Gaming Group är ett antal privatpersoner, bland annat grundare, ledning och anställda. Betsson kommer att betala €60 miljoner i kontanter om köpet går igenom, plus cirka €5 miljoner i form av aktier i Betsson AB. Nordic Gaming Group ökade sina intäkter med 37% under år 2011 och för perioden 1 april 2011 – 31 mars 2012 uppgick intäkterna till €50 miljoner och rörelseresultatet till €11 miljoner.

Utöver köpeskillingen kan försäljarna tillsammans få upp till €20 miljoner i extra pengar om den sålda verksamheten går tillräckligt bra under 2012. Betsson AB får själva välja om de vill betala med kontanter eller Betssonaktier.

Nyheten om att Betsson vill köpa Nordic Gaming Group kommer bara några dagar efter att Unibet meddelat sin intention att köpa Nordic Betting Plc, det företag som äger spelsajten Bet24. Även i detta fall är det ett positivt myndighetsbeslut man väntar på för att kunna fullborda köpet. Om den affären går igenom kommer Bet24 att absorberas av Unibet och alla medlemmar, inklusive pokerspelarna, kommer att få sina konton flyttade till Unibet.