Vi har tidigare skrivit om den jättestora jackpott som en lycklig spelare vann i Betssons casino – ca 109 miljoner kronor – och nu har vinsten  officiellt tagits med i Guinness Rekordbok.

Guinness Rekordbord får väl anses vara den mest kända dokumentationen av världsrekord och det är inte helt lätt att komma med såklart. Men nu är det alltså officiellt – det var inte tomt säljprat när Betsson hävade att det var den största vinsten någonsin.

Vem är vinnaren?

Den lyckliga vinnaren är en ung student, från samhället Hordaland i Norge, som fick 109 miljoner kronor. I Guinness Rekordbok finns följande att läsa: “Den största jackpottutbetalningen på en spelautomat online är 109 miljoner kronor och vanns av en spelare på Betsson på spelet ”Mega Fortune”. Vinsten betalades ut till en anonym norrman den 24 september 2011.”

Vinnaren berättade han att han kom hem efter en utekväll, tittade på en film och spelade några spel på Betsson.com eftersom han inte kunde somna. Beslutet att spela online gjorde honom 109 miljoner kronor rikare, och efter det var det såklart stört omöjligt att sova. Han var vaken till kl 06.00 på morgonen på grund av chocken. Vad beträffar den skyhöga prissumman ger den unge mannen följande kommentar, ”Jag behöver lugna ner mig först, innan jag ens kan börja tänka på vad jag ska göra med pengarna!”

Betsson nöjda med rekordet

Henrik Persson, Betssons VD, förväntade sig aldrig att hans företag skulle hamna i Guinness Rekordbok, men han kan inte tänka sig ett bättre rekord att bli belönad för:

-”Att slå rekord genom en stor utbetalning till en spelare är det bästa sättet att visa människor att du inte bara kan kamma hem storvinsten på Betsson.com, utan att det även sammanfattar vad Betsson handlar om. Vi ser till så att spelarna som vinner gör det på riktigt. Det är precis vad som får dem att komma tillbaka till våra spel.”

Kort intervju med vinnaren

Vinnaren av jackpotten berättar att det efter vinsten följde några riktigt händelserika veckor men att saker och ting nu har återgått till det normala igen. ”Jag hade en intensiv tentaperiod, men jag hoppas och tror att jag gjorde bra ifrån mig.”

Efter sin storvinst på Mega Fortune fick den unga vinnaren ekonomisk rådgivning och andra praktiska tips från spelföretaget Betsson.com.

-”Jag besökta Malta och såg hur Betsson bedrev sin verksamhet. Företaget har varit väldigt tillmötesgående och hjälpsamma.”

Betsson träffade vinnaren i Bergen under en regnig dag och skojade om hur den norska västkusten är det nya “Verdal”, eftersom Betsson har betalat ut jackpottar på nästan 150 miljoner på bara två år i det området.

-”Kanske att det är i vädret vi finner förklaringen. När vädret är så här dåligt finns det inte alltför mycket att hitta på, annat än att stanna inne och hålla på med datorn.”, säger vinnaren.

Turdatorn som fixade vinsten har nu blivit utbytt mot en ny PC och jackpottvinnaren vill kunna slappna av i framtiden, utan media.

-”Jag har fått mycket förfrågningar både från bankerna och från media, men jag planerar inte att visa upp mig i mediasvängen. Detta blir min sista intervju om priset och alla pengar, och jag hoppas att media och andra kommer att respektera mitt beslut.”

Miljonären, som bara är i 20-årsåldern, har ännu inte några konkreta planer för pengarna. Men han har aldrig sett Liverpool på plats, så han funderar på att resa över till Anfield.

Rekordvinnaren säger att han förståeligt nog hade lite sömnproblem de första veckorna efter den gigantiska jackpottvinsten.

Priset är den största vinsten någonsin för en norsk spelare på en satsning/match – och den största vinsten online någonsin. I ett uttalande typiskt för vår vinnare säger han:

-”Det känns bra att inneha den titeln, och att finnas med i Guinness rekordbok!”