Betsson tycker att den svenska bragden i Berlin är något värt att fira och har därför beslutat sig för att betala tillbaka insatsen till alla svenska kunder som innan avspark satsade på att Sverige skulle vinna matchen (1X2).

”Efter tisdagskvällens skräll, som redan har börjat kallas ‘bragden i Berlin’ i folkmun, har spelbolaget Betsson nu fattat beslutet att den oavgjorda matchen ska vara något att fira – oavsett om man förlorat pengar på matchspelen,” skriver Betsson i ett pressmeddelande.

VM-kvalmatchen mellan Sverige och Tyskland i Berlin inleddes med en usel första halvlek för svenskarna som låg under med 0-3 i paus. Chansen för svensk seger eller oavgjort ansågs vid den tidpunkten vara så liten att Betsson inte ens erbjöd live-odds för de alternativen. Efter pausen lyckades Tysklands Mesut Özil peta in ytterligare ett mål i 56:e minuten och allt tydde på att detta skulle bli en match som Tyskland skulle vinna med god marginal. Svenskarna vägrade dock att ge upp och lyckades hämta upp från 0-4 till 4-4 på en halvtimme, och därmed skaffa sig en poäng till VM-kvalet.

”Jag vet inte om det går att förklara. Efter 4–0 och jag vet inte hur mycket det var kvar, en halvtimme, 35 minuter, så var det inte många som trodde precis som matchen slutade. Men via gjorde det,” sa Zlatan Ibrahimovic i en intervju med Kanal 5 efter matchen.

Det var i den 62:e minuten som inhopparen Kim Källström skickade ett tidigt inlägg mot Zlatan som nickade in ett mål bakom Manuel Neuer. Blott två minuter senare var Källströms vänster där igen och denna gång gick bollen till Mikael Lustig som tryckte in ett mål. I den 76:e minuten passade Behrang Safari bollen till Alexander Alexander Kacaniklic som tog den mot kortlinjen och spelade snett in till Johan Elmander som petade in svenskmål nummer tre, denna gång vid bortre stolpen. På stopptid skickade Källström ett inlägg där Zlatan gick segrande ur en luftduell mot Per Mertesacker. Bollen hamnade hos Rasmus Elm som fick äran att göra mål nummer fyra vid närmsta stolpe.

”Bragden i Berlin är inte bara ett bevis på att allt kan hända i fotboll, det är även ett bevis på att det lönar sig att inte ge upp och fortsätta kämpa till slutsignalen går,” säger Betssons Thomas Bertilsson. ”Insatsen som vårt herrlandslag i fotboll stod för mot Tyskland är redan en fotbollsklassiker och kommer att ses som en vinst i många generationer framöver. Vi vill inte att någon ska känna sig som en förlorare när hela nationen känner sig som vinnare och lever i ett glädjerus. Därför väljer vi att betala tillbaka de insatser som gjordes på Sverige som vinnare inför matchen.”

Så, var det någon som faktiskt lyckades tippa helt rätt inför matchen? Ja, en enda spelare hos Betsson satsade faktiskt en liten summa på resultatet 4-4 innan matchen och har nu belönats med 100 gånger pengarna.