Betsafe-sponsrade Axel Welton har utsetts till Årets Skateboardåkare och fått ta emot utmärkelsen på den stora skateboardgalan på Tyrol i Stockholm.

Övriga nominerade i kategorin Årets Skateboardåkare var bland annat Anton Myhrvold, Nils Lilja och Mika Edin.

”Wooaw, jag är sjukt glad! Det är en bekräftelse på att man gör något bra,” kommenterade Axel Welton efter att ha tagit emot det prestigefyllda priset. ”Många av mina förebilder var på galan och det kändes riktigt kul att få gå upp på scenen inför dem.”

26-årige Axel Welton har under året som gått fått mycket uppmärksamhet i skateboardkretsar, både för sina prestationer i skateboardtävlingar och för de filmer som lagts upp på YouTube. Året bjöd bland annat på en seger i Sverigefinalen av Red Bull Manny Mania för den unge skåningen.

Welton är uppvuxen i Malmö, men gick två år på Fryshusets skateboardgymnasium i Stockholm innan han återvände till hemstaden för att avsluta sin utbildning. Sedan juni 2012 sponsras Welton av Betsafe och ingår i Betsafes stall av atleter som fungerar som ambassadör för sajten.

”Målet med mitt skejtande är att fortsätta att utvecklas och ha roligt, och självklart vill jag också kunna leva på det. Betsafe och mina andra sponsorer är en viktig del av min vardag för att jag ska kunna utvecklas i den takt jag vill och behöver,” säger Welton.

Andra exempel på svenska atleter som sponsras av Betsafe är Caroline Djupsjö (wakeboard) och Marcus ”Zyrken” Gustafsson (parkour).

Mer information om vad Betsafe har på gång hittar du hos Betsafe.