Tobias Hysen

Flera intressanta matcher väntar när Allsvenskan går in i omgång 15. Under söndagen kommer det spelas tre matcher, här kommer en genomgång med speltips på matcherna.

 

Örebro SK-IFK Göteborg, söndag 16/7, 15:00

Örebro tar emot IFK Göteborg hemma på Behrn Arena i Örebro i en väldigt viktig match. Båda lagen står just nu på 18 poäng och ligger på 10:e respektive 11:e plats. IFK Göteborg ligger före Örebro på målskillnad. Örebro kom tillbaka från sommaruppehållet och inledde med en stark seger hemma mot Norrköping med 4-2. Örebro i omgången efter Hammarby på bortaplan, en match som slutade 3-1 i Hammarbys favör. IFK Göteborg har efter uppehållet vunnit mot Jönköping Södra borta och sedan spelat oavgjort hemma mot Halmstads BK. Båda lagen måste verkligen vinna den här matchen för att ha någon som helst chans att hänga på topplagen. IFK Göteborg har en match mindre spelad än de andra lagen och har lite bättre utgångsläge än Örebro men måste ändå vinna matchen så inte avståndet uppåt blir allt för långt. Örebro känns riktigt starka och jag tror att man kommer dra det längsta strået i en jämn match mot ett formsvagt IFK Göteborg.

Speltips på matchen: Örebro eller oavgjort till oddset 1,62 hos Bethard.

 

Östersunds FK-Djurgården, söndag 16/7, 17:30

Djurgården reser till Jämtland för möte med Östersund. Östersund ligger just nu sexa med 23 inspelade poäng, Djurgården ligger femma med 24 poäng. En väldigt viktig match för båda lagen som vid seger kan klättra upp på europaplatserna. Djurgården har efter uppehållet vunnit sina två matcher, först mot Kalmar med 4-1 och sedan mot Sundsvall med 2-1. Östersunds två matcher efter uppehållet har slutat oavgjort, först borta mot AIK och sedan hemma mot Jönköping. Djurgården har fått spelet att sitta och har i Magnus Eriksson en riktig matchvinnare. Eriksson leder just nu skytteligan i Allsvenskan och har gjort åtta mål den här säsongen. Östersund vann mot Galatasaray i Europa League-kvalet i torsdags och kommer troligtvis ha fullt fokus på returen nästa vecka i Istanbul. Troligtvis kommer Östersund även vila några spelare. Tack vare Östersunds europaspel kommer Djurgården ha en fördel i matchen.

Speltips på matchen: Djurgården draw no bet till oddset 2,05 hos Bethard.

 

AIK-IFK Norrköping, söndag 16/7, 17:30

AIK mot Norrköping, fyran mot tvåan, ett riktigt toppmöte att vänta! Väldigt viktig match för båda lagen, både AIK och Norrköping måste vinna för att hänga på Malmö i toppen. Norrköping har efter sommaruppehållet spelat svagt i Allsvenskan. Man förlorade först mot Örebro med 4-2 på bortaplan och följde sedan upp med en förlust hemma mot Elfsborg med 1-3. AIK har efter uppehållet mött Östersund hemma, en match som slutade 2-2, och Kalmar borta, en match som slutade 1-0 till AIK. Norrköping har just nu sex poäng upp till serieledande Malmö, AIK har åtta poäng upp. Dock har Norrköping en match mer spelad vilket gör det jobbigt för Norrköping att ta in avståndet. En svårtippad match som kommer bli jämn, men med tanke på hemmaplansfördelen tror jag mer på AIK i den här matchen.

Speltips på matchen: AIK vinner till oddset 2,15 hos Bethard.