Idag vankas det Champions League omgång och våra svenska mästare, Alingsås, drar sig till Turkiet där Besiktas väntar. Både Alingsås och Besiktas har startat Champions League gruppen riktigt dåligt och ligger på hela fyra förluster på fyra matcher. Kommer den förlust trend vända för något lag idag? Jag har ett lockande tips!

  • Match: Besiktas JK – Alingsås HK
  • Spel: Under 49,5 mål i matchen
  • Odds: 2,90 @ unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 18.00

Hemmalaget Besiktas som för en månad sen mötte Flensburg i detta gruppspel fick stryk med goda marginaler. 20-27 slutade matchen och man kan inte säga att det var orättvist, man var helt enkelt utspelade. Det man kan konstatera är att man i princip varit utspelade i samtliga fyra matcher i Champions League och är i behov av poäng samt självförtroende. Anfallsspelet har helt klart inte fungerat bra och man snittar 22 mål per match, vilket är si sådär om man ska se till den moderna handbollens snitt. Besiktas bästa spelare hittills i detta gruppspel är Serben Predgrad Dacevic som gjorde sex baljor senast och fem innan det. Sett till försvarsspelet så är tysken, Fecuchtmann Perez, försvarsjätten och ledaren i laget. Dessa spelare behöver fortfarande prestera utifall man ska ha någon chans även i denna match.

Går vi över till vårt älskade Sverige så representerar Alingsås oss. Man har man gått väldigt tungt i Champions League och har fyra raka förluster, liksom Besiktas. Man har även här samma problem som Besiktas då anfallsspelet har tagit stopp när man möter lite bättre motstånd som man gör i sådana här sammanhang. Man snittar som Besiktas, ungefär 22 mål per match, och det krävs betydligt högre för att kunna vinna något utifall försvarsspelet inte sitter perfekt, vilket det inte gjort. Senast får man dock godkänt när man åkte på torsk mot Wisla Plock med endast 28-25. Jesper Konradsson har spelat oerhört bra och gjorde hela tio baljor. Man kommer till matchen med komplett trupp.

Då båda lagen kommer till matchen med förluster och ett litet sämre självförtroende inom Champions League-sammanahang, så tror jag att lagen kommer avvakta och vara lite försiktiga till en början. Detta kan bädda för målsnålt, då man hittills även haft ett dåligt anfallsspel rakt igenom. Jag lirar därmed en liten slant på under 49,5 mål!