En majoritet av platserna i den prestigefyllda – och potentiellt mycket lönsamma – turneringen World Series of Poker (WSOP) Tournament of Champions tillsätts genom ett röstningsförfarande på nätet, men vissa plaster är reserverade för att göra det möjligt för spelare att plockas in på andra vis.

Det går endast att rösta fram spelare som tagit minst ett WSOP-armband, och WSOP Academy beslutade därför att låta den lediga plats de har till sitt förfogande gå till en spelare utan armband. För att avgöra vem som skulle få den åtråvärda platsen bjöd man in en handplockad samling bestående av åtta stycken framgångsrika men armbandslösa spelare samt skådespelaren Don Cheadle och lät de nio deltagarna göra upp om stolen. Cheadle bjöds in tack vare sina insatser i välgörenhetsprojektet Ante Up For Africa som samlar in pengar till humanitära insatser och långsiktig konfliktlösning i Afrika.

Den som slutligen gick segrande från det stjärnspäckade pokerbordet var det franska pokerstarsproffset Bertrand ”ElkY” Grospellier, som slog Michael ”The Grinder” Mizrachi i heads-up.

Andra stolar i WSOP Tournament of Champions som inte heller de kommer att tillsättas genom omröstning är de fem som är vikta för tre tidigare mästare och de två regerande mästarna från WSOP Main Event och WSOP Europe.