logotypWCOOP har pågått i fem veckor med miljontals vinster utdela över 70 event. Vinnare i det mest prestigefyllda WCOOP Main Event blev en belgisk spelare med onlinenicket ”Coenaldinho7”.

WCOOP Main Event 2015 spelades över tre dagar på PokerStars med 1995 spelare anmälda och den kom att göra 3 av dessa till dollarmiljonärer. Detta efter att kvartetten som var kvar på slutet kom överens om en deal, men slutgiltig vinnare blev alltså ”Coenaldinho7” som belönades med $1,3 miljoner.

Turneringens sista hand var värd $200 000 och i den startade ”Coenaldinho7” och hans polska heads up-motståndare ”AlwaysiNduCe” med T7 respektive K5. Floppen kom 5-2-T där ”Coenaldinho7” checkade till ”AlwaysiNduCe” som från position c-betade. ”Coenaldinho7” synade förstås och på turn träffade ”AlwaysiNduCe” en kung och nu betar ”Coenaldinho7” varpå hans mostånadre svara med att gå all-in. Coenaldinho7” väljer att syna med sitt mittpar och får på river hjälp av en ytterligare tia som ger honom triss.

”AlwaysiNduCe” som oturligt förlorade med sitt tvåpar missade chansen att bli historisk och vinna en WCOOP-bracelet, men tack vare den uppgjorda dealen förlorade fick han ändå en $1 miljon för andraplatsen.