Här har vi ett av lördagens klart intessantaste drag på tablån, fjolårets seriesegrare Bayern har gjort en föga imponerande säsong och får kämpa upp sig om man vill försvara titeln! Man är dock med i toppstriden, där man bl.a. tampas mot dagens motstånd, Wolfsburg.

Wolfsburg – Bayern München
Mitt tips: 2:a
Insats: 4/10

Motivering;
Wolfsburg är för tillfället Bundesliga’s solklart starkaste lag då man radat upp 7 raka segrar. med tanke på den heta toppstriden är detta en mycket intressant match som jag inte kan hålla fingrarna borta ifrån, trots att den blir svår…

Hemmalaget;
Wolfsburg är som ovan nämnt Bundesliga’s absolut utan tvekan formstarkaste lag! Man har känn på serieledning efter att ha klättrat uppåt i tabellen. Idag ställs man mot ett av lagen man tampas emot, Bayern M’unchen. Tränaren Felix Magath sket fullständigt (ursäkta språket) i Uefa-Cupen och i den inhemska cupen, allt för att kunna lägga precis all kraft på att bärga seriesegern, något som hittills sett ut som ett mycket smart drag. Det är alltid en tändvätska för truppen att veta att man vid seger i afton är ett steg närmare att bli förevigade i historieböcker.

Bayern MunchenBortalaget;
Bayern München vann Bundesliga förra året. Man är nu även med långt in i Champions League, där man nu möter Barcelona i kvartsfinalen efter att ha förödmjukat Lissabon med 7-1 på hemmaplan! Baksidan av myntet gällande de europeiska framgångarna är ju självklart att det inhemska ligaspelet kommer aningen i skymundan.

Man ligger i dagsläget på samma poäng som kvällens motståndare, och vid vinst tar man ytterligare ett steg mot serietoppen. Truppen imponerar, trots skador. Luca Toni och Miroslav Klose, det sammansatta anfallsparet i världsklass, är båda skadade, tungt! Dock har man en sjukt imponerande bredd offensivt sett, där man från bänken(!) kan slänga in en tysk landslagspelare i Lukas Podolski som har en skaplig form. Bakom honom finner vi Franck Ribery, fransk landslagsspelare som gjorde enda målet för Frankrike två gånger om nu i helgen/veckan. Bredvid honom finner vi Bastien Schweinsteiger, tysk landslagsspelare med offensiva kvalitéer utan gränser, en imponerande trupp trots skadeläget.

Statistik;
Wolfsburg har en imponerande vinstrad på 7 raka matcher, annat finns inte att säga. Dock brukar de ha svårt mot de absoluta topplagen…

Bayern M. är uppe i tre raka segrar i dagsläget och ute i Europa ser man vassa ut! Borta har man det lite svårare än hemma, men klassen på truppen är skyhög och de presterar ofta därefter.

Sammanfattning;
2,55 är det odds jag hittills sett på Bayern M., och det på SvS! Detta är ett monsterodds på ett av europas storlag. Vinst ikväll och pokalen lockar allt mer. Man har en bred trupp, trots tunga skador, och klassen är hög. Wolfsburg har dock en imponerande winning-streak, men brukar ha notoriskt svårt mot BM. Jag kan verkligen inte motstå tvåan!!!


Newcastle – Chelsea
Mitt Tips: 2:a
Fulham – Liverpool
Mitt Tips: 2:a
Insats: 3/10

Motivering;
Båda lagen har nu känn på täten igen efter att Uniteds form har börjat dala! Trots den kommande veckans CL-matcher kan jag inte se att de helt skiter i serien nu och ge bort titeln till Manchester-pågarna. Liverpool har en strålande form och visar oerhörd spelglädje och har Gerrard i en sjuk målform. Chelsea har fått en nytändning i.o.m tränarbytet och måste vinna för att inte tappa mark!

Håller dock insatsen låg då jag vet om att det är måste-match nästa vecka och att de därmed kan ställa av nyckelspelare!

/Blixt