Svenska Spel introducerar nu ännu ett hjälpmedel som ska hjälpa spelare att spela lagom vid deras pokerbord och verkligen få koll på hur man ligger till sett över tiden. Spelstatus visar hur mycket pengar spelaren totalt har vunnit eller förlorat samt hur mycket tid man lagt på poker sedan man började spela hos Svenska Spel.

-”En vanlig feltanke, särskilt bland yngre spelare, är att man överskattar sin egen skicklighet och tror att man själv kontrollerar spelet. Många spelare anser sig själva vara ganska duktiga – de har ”gått jämnt upp” eller kanske till och med vunnit lite. Med ett klick går det nu att få svart på vitt hur det verkligen ligger till”, säger Mikael Franzén, affärsområdeschef på Svenska Spel.

-”Den här sortens information är oerhört viktig eftersom den skapar tydlighet för spelaren. Vi har haft det här önskemålet sedan en tid tillbaka och att det nu är på plats är bara att applådera”, säger Thomas Nilsson, styrelseordförande på Spelinstitutet.

Spelstatus kommer också att redovisa den samlade tid som spelaren använt för att spela poker.

-”Med Spelstatus tillhandahåller vi ännu ett verktyg som hjälper spelaren att ha koll på sitt spelande. Ackumulerad vinst eller förlust och den tid man spenderat totalt på vår poker skapar transparens och kan förhoppningsvis leda till att fler reflekterar över sitt spelande”, säger Mikael Franzén.

En annan nyhet är att spelansvarsinformation kommer att dyka upp i ett popup-fönster, en gång i månaden i samband med inloggning.

-”Informationen handlar framför allt om de unika verktyg vi erbjuder på poker och på spel i övrigt. Vi vill att man ska ha kul när man spelar hos oss, då krävs det tydlig information och funktioner som gör att man känner trygghet i spelet”, säger Roger Levy, försäljningschef på Svenska Spels poker.