GIVE TO GET fixar degen!

Örebro står som värd för veckans v75-tävlingar och i fjärde avdelningen hittar vi omgångens bästa drag, nämlingen 9 Give To Get. Give to Get har svarat för en rad fina prestationer på slutet och inför senaste starten på solvalla Dkrek hela Skaraslätten om knallform, vilket också visade sig stämma för hästen svarade också för en makalös prestation, dock utan att få vinna.

Körande tränaren Håkan K Persson laddade stenhårt från start och ekipaget var inblandad i en 09,5 öppning första femhundra meterna, men tvingades ge sig och hamnade i rygg på ledaren. Knappa halvvarvet från mål närmast stannar ledaren och Give to Get dras bakåt och tappar längder på de främsta innan han tråcklar sig loss. En normal häst hade tackat för sig i det läget, men Give To Get valde i stället att ta upp jakten på de främsta och spurtade storstilat hela vägen hem.

I min ”nästagångbok” fick han fem plus för den prestationen vilket verkligen inte hör till vanligheterna. Det ser också ut att kunna bli rejäl körning från start i loppet vilket bäddar för lite överpace. Kretsen kring 1 I´M ALONE FACE deklarerar spetskörning, men den riskerar överfall av 3 ROBIN K med spetskåta Kolgjini i vagnen och utifrån provar även pilsnabba 5 Rakas. Det luktar 10-öpnning och då sitter Give TO Get i draget och gottar sig… Trots att det handlar om v75-finaler tror jag på toppchans!

På Expekt.com hittar vi det bästa oddset och den ”djärva” spelaren spelar vinnare till 5.50 medan den ”försiktiga” väljer platsoddset 2.15. Förslagsvis kryddas spelet med platsoddset 1.85 på Livi Barcelona i avd 6 som alltid går hela vägen till mål och knappast missar pallen.

Vi får då oddsen 10.17 respektive 3,98 och Lördagskvällen borde vara räddad.

/Thomas