sunday_billionBarry Greenstein är en av de mer välkända pokerspelarna – han kunde ses i TV-showen High Stakes Poker och har gott rykte då hen ger stora delar av sina vinster till välgörenhet. De senaste veckorna har han lyckats med en ovanlig bedrift, nämligen att vinna Sunday Billion två gånger på 5 veckor (på hur många försök förtäljer inte historien).

Sunday Billion är inte en turnering om en miljard dollar, så lågt har det inte gått ännu utan det handlar om låtsatspengar. Greenstein tycks med andra ord inte spela för pengarnas skull och inte heller tycks han bry sig om att spel med låtsaspengar av många inte klassas som ”riktig poker”.

Att turen spelar in i pokerturneringar och skapar en ofrånkomlig varians vet nog alla om vid det här laget och det gör Greensteins bedrift anmärkningsvärd även om han inte fick ett öre för besväret. I den sista av de två turneringarna deltog 938 spelare, vilket innebär många minor att trampa på innan man bryter av målsnöret.

Om du vill delta i nästa Sunday Billion ska du registrera dig på PokerStars och räkna ner dagarna till kommande söndag. Det finns även många freerolls att delta i medan du väntar.