Victor Valdes i Barcelona

 

En modern målvaktslegendar slutar. Barcelonas framgångsrike målvakt Victor Valdes slutar efter en misslyckad sejour i England.

 

Han är ju något av en ikon Victor Valdes. När Barcelona var så dominanta i slutet av 00-talet och början av 10-talet var han en tydlig figur som man associerade med Barcelona. Och hans spel var eventuellt bidragande till att man började prata om att målvakter skulle ha bra fötter som kunde starta igång spelet och vara trygg med det. Givetvis är det bra om målvakterna kan vara bra på alla möjliga saker, men det där med fina fötter på målvakter har på senare år börjat premieras mer och mer.

Tolv säsonger i Barca

Valdes kommer från Barcelonas akademi och gjorde totalt tolv säsonger i A-laget. Han lämnade klubben 2014 för att flytta till Manchester och spela för United, men det blev ingen större succé. Han lämnade United för att bli förstakeeper i Middlesbrough men det blev ingen större succé heller och klubben åkte ur Premier League nu i våras. Han har sedan degraderingen varit klubblös men det har funnits intressenter i form av Real Betis, Las Palmas och Sporting Lissabon enligt El Mundo Deportivo.

Valdes spelade nästan 400 ligamatcher för Barcelona och vann totalt sex ligatitlar och tre Champions League-titlar. En otroligt fin karriär är till ända och 35-årige Valdes lägger nu handskarna på hyllan.

Blir tv-stjärna

Nu när fotbollskarriären är till ända så verkar det som att det är mediebranschen som lockar för spanjoren. Det är sagt att han ska bli programledare och intervjua gamla fotbollsspelare och produktionen har sålts till tolv länder enligt uppgifter

 

Spela på La Liga-premiären i helgen hos Mobilbet

Mobilebet