Ernesto Valverde Barcelona

Barcelona kommer att presentera sin nya tränare Ernesto Valverde på torsdagen. Barcelona har tidigare tränats av Luis Enrique som efter tre år lämnar klubben och tar en paus från fotbollen. I sin sista säsong vann Luis Enrique Copa Del Rey.

Luis Enrique säger tack och hej

Tidigare i år aviserade Luis Enrique att han skulle lämna sitt uppdrag som tränare för Barcelona. När beskedet kom var det ett Barça som precis hade förlorat med 4-0 borta mot Paris SG och det var ett katalonskt lag som kändes passé. Tränare Luis Enrique var hårt ifrågasatt och beskedet var välkommet av de flesta. Men så kom den där historiska vändningen på Camp Nou då man vände underläget och vann med 6-1, och tongångarna kring Luis Enrique blev mer positiva. Men hans beslut stod fast. Efter en rafflande säsongsavslutning med jakt på ännu en ligatitel där till slut Real Madrid kunde vinna ligan strax före Barça, och efter att ha återigen vunnit Copa del Rey, så är det nu över för Luis Enrique som tackar för sig.

Relativt okänt namn

Nu är det klart vem som tar över skutan – nämligen Ernesto Valverde. Ett namn som är rätt okänd för den breda massan. Hur som helst har Valverde tidigare tränat Athletic Bilbao, Villarreal, Valencia, Olympiakos, Espanyol och som spelare representerade han framförallt Athletic Bilbao, men även Mallorca, Espanyol och påpassligt nog Barcelona under två säsonger då han bland annat vann Copa del Rey. Sina främsta tränarmeriter har han från Grekland och Olympiakos där han vunnit cupen två gånger och tre ligatitlar.

 

Spela på La Liga på BetHard

BetHard