barcelonamessiDet är ett tag kvar till det att La Liga sparkar igång för säsongen, men oddsen börjar onekligen sätta sig och det kan vara en idé att börja fundera på att spika valen redan nu. En säsongslång skada på Ronaldo eller Messi kan ju vända oddsen helt på ända.

I skrivande stund är Real Madrid tippade som segrare och kan spelas i omkring 1.80-1.90. Vilket lag som då tippas som tvåa är enkelt att gissa. Givetvis är det Barcelona, som kan spelas till 2.10-2.20. Atlético Madrid sladdar betänkligt bakom de två giganterna med ett odds på närmare 15 gånger pengarna i genomsnitt.

Låt oss se lite kort på hur lagen har agerat hittills under sommarens transferfönster. Real Madrid har köpt in spjutspetsen och tillika VM:s skyttekung James Rodríguez för stora pengar. Dessutom har marängerna plockat in Toni Kroos från Bayern. Bland namnkunniga spelare som lämnat kan nämnas Morata och Casemiro.

Och Barcelona då? Jo, det stora namnet är självklart Luis Suárez. Det blir jobbigt för försvararna i La Liga att möta firma Neymar-Messi-Suárez i höst! Rakitic är ett annat stort namn som har anslutit. Sedan har man fått in lite extra kvalitet i backlinjen genom köpet av Mathieu. Samtidigt har man tappat Alexis Sanchéz som backup om någon av superstjärnorna längst fram skulle gå sönder.

Att Barcelona kan spelas till ett högre odds än Real Madrid beror på att Kroos och Rodríguez räknas som tyngre pjäser än Barcelonas inköp, att det fortfarande finns frågetecken kring Barças försvar och att Barcelona rent faktiskt sviktade betänkligt i slutet av förra säsongen. Vad tror du? Real Madrid eller Barcelona? Eller tar Atlético en andra raka?

Oddsen på La Liga 2004/15 i snitt

Real Madrid: 1.85
Barcelona: 2.15
Atlético Madrid: 14
Valencia: 100+
Sevilla: 100+