Vi närmar oss en ny helg med en rad evenemang med en speciell, spännande höjdpunkt. Något att gå igenom samt det som har hänt tidigare under veckan.

Sedan mitt senaste blogginlägg, i mitten av förra veckan, var formen lysande. Vi träffade några riktigt sköna odds samtidigt som analyserna kring det som förlorades ändå var korrekt. Dessvärre så har den nya veckans intåg inte varit lika generös mot mig, med start i de avslutade åttondelsfinalerna av Champions League. I Barcelona-Milan bl.a., något man uppskattade som Barcelona-supporter, men antagligen inte som spelare.

Barcelona plockade fram 90 fantastiska minuter, vilket verkligen krävdes för att vända underläget på två bollar. Trots det var matchen levande så länge det stod 3-0 hela vägen in till den 91:a matchminuten när Jordi Alba sprang in det avgörande målet. Det fanns en hunger och noggrannhet i Barcas spel som man annars inte hade sett några större tendenser kring den senaste tiden.

Italienarna klarade inte av att göra tillräckligt, och även om små detaljer kanske hade kunnat förhindra det andra (Messis tekniskt perfekta distansskott) samt det tredje (Villas kirurgiska, skruvade avslut med vänstern, ”finess-skottet” på Fifa13 om ni så föredrar det) målet, så var resultatet i överlag mer än rättvist, även om ”rossoneri” kunde ha haft ett lysande utgångsläge inför den andra halvleken. Niangs skott till ett eventuellt 1-1 mål hade troligtvis gått stolpe in om Chelsea inte hade förbrukat all form av tur ett lag kan ha haft i samma turnering året innan.

Camp Nou var i övrigt ytterligare en faktor där mattan samt dess storlek, återigen, visade sig vara unik till hemmalagets fördel. Om man skulle bortse från de mer vanliga namnen, som stod för diverse mål samt framspelningar, så skulle jag vilja lyfta fram Dani Alves. Perfekt i sitt försvarsspel på motståndarnas samt egen planhalva.

På annat håll var Arsenal nära att upprepa det svenska landslagets ”bragden i Berlin” med ”miraklet i München”. Kunde inte föreställa mig att över 3 mål (2-vägs) kunde bommas när man ser till att engelsmännen stod för 2 mål i matchen.

Natten mot söndag (main card drar igång kl 4 på morgonen, svensk tid) har vi ännu en intressant UFC-gala framför oss, närmare bestämt UFC158 i Montreal, Kanada. Galan i överlag känns väl inte stekhet, men just huvudmatchen kan vara ett av årets absoluta höjdpunkter inom kampsporten. Det är väl den spontana känslan på förhand om man ser till allt hetsande och felsurr mellan de två kombattanterna, i synnerhet från the challenger.

Georges St. Pierre, som återigen får slåss i sin hemstad, ska försvara sitt bälte i weltervikt mot Nick Diaz. En fight som, egentligen, känns något märklig. Iallafall om man ser till att Diaz har fått chansen ur en aspekt, och det att han kommer från en förlust (februari 2012) samt avstängning efter att ha använt cannabis. Samtidigt så är det här en business, och när pengar är inblandade så är utmanaren mer än högintressant, både som fighter och person. Sedan kan man inte komma ifrån att han är en fruktansvärt skicklig fighter, utöver det.

Båda har varit ute efter den här fighten under en längre tid, och det var tänkt att de skulle mötas för drygt 2 år sedan. Det hela började med att Diaz sket i att dyka upp på en presskonferens, vilket var en mindre briljant idé, och mitt allt detta har St Pierre åkt på en svår knäskada – och där är vi nu. Därmed de stora förväntningarna på den här matchen, då en annars så lugn och artig mästare har sett märkbart irriterad ut i alla möten med media, och det tack vare utmanarens aggressiva inställning och språkbruk mot och om sin motståndare.

”GSP” har vunnit 10 matcher i följd, och hade det inte varit för en viss Anderson Silva i mellanvikts-klassen så hade kanadensaren varit organisationens mest dominanta mästare. I nuläget är mästaren, St Pierre, storfavorit till drygt 1,20 ggr pengarna medan utmanaren, Diaz, närmar sig 5 ggr hos vissa bolag. Kommer troligtvis skicka ut två spelobjekt hämtade från galan, däribland från dess main event.


För er med det fantastiska verktyget Twitter: @Puyol_SpelaSpel samt @spelaspelse

/Puyol