Betway poker har en s k bad beat jackpot som betalas ut när någon förlorar med fyrtal i åttor eller bättre. Att förlora med fyrtal på hand kräver rejäl otur och att åka dit på något sådant kallas på engelska för en ”bad beat”. Nyligen blev en polsk spelare hos Betway ca 190 000 kr rikare när han förlorade med fyra nior.

Så här utspelade sig pokerhanden. Den polske spelaren, Kanciks, plockar upp par i nior när korten delas ut. Hans motspelare, Putki, som senare kommer stå som vinnare av själva handen, har plockat upp par i tior och höjer till 4,50 dollar. Givetvis synar Kancik och alla andra lägger sina kort. Potten är före flop på 12 dollar.

Floppen kommer tio, nio, tio med två ruter. Kancik synar de fem dollar hans motståndare satsar. På turn kommer ytterligare ett ruter (5), vilket gör att det ligger tre ruter på bordet. Båda spelarna checkar denna gång – Putki checkar förmodligen för att kunna fånga Kancik om han fått in en färg eftersom Putki redan från floppen har fyrtal i tior.

Rivern kommer, och det är detta kort som betalar Kancik hela 27 600 dollar. Det är spader nio och Kanciks redan starka hand (kåk) förvandlas till ett fyrtal och givetvis blir det betting och all-in från båda sidor. Pottens totala summa stannar på 112 dollar.

Samtliga spelare som är med i handen får vara med och dela på den totala jackpotten. Givetvis går den största delen till den spelare som blir slagen, men Putki som i detta fall blev vinnare av handen fick också han en bonus på hela 14 800 dollar, och de andra spelarna får också vara med och dela på pengarna.

Kommentar: Det finns fler pokerrum som har en liknande bad beat jackpot, men villkoren är olika på olika pokersajter och ofta krävs att man t ex har minst fyrtal i knektar när man förlorar, vilket gör att sannolikheten för att få jackpotten är mycket låg. Betway pokers fyrtal i åttor är det lägsta krav vi sett hos något pokerrum. Tipsa oss om du känner till lägre krav någon annanstans!