En helg med fotboll och lite annat är över, men vi har en ny vecka framför oss som blir mer än intressant per automatik i och med att åttondelsfinalerna i Champions League sparkar igång under tisdagkvällen. Här följer en summering av veckan som har varit och lite funderingar kring den kommande veckan.

Tanken var att det här inlägget skulle ha kommit något tidigare, men när det väl har funnits tid framför datorn så har större delen av varan gått åt till att trycka ut speltips. I första hand tänkte jag skriva av mig UFC-galan den första helgen av februari, men då det har gått ett antal dagar nu så känns det inte lika aktuellt, så det blir en kortare sammanfattning. 2/3 spel prickades in den gången, men den insatsen av en individuell fighter som stack ut allra mest var det Demian Maia stod för när han besegrade Jon Fitch på samma sätt som Jon Fitch har plockat majoriteten av sina segrar på. Bara att konstatera att Demian Maia är ett monster i welterweight.

José Aldo – Frankie Edgar gick tiden ut. Något förvånad över att två domare delade ut siffrorna 49-46 då jag ansåg att Edgar vann minst två ronder. Man kan inget annat än att gilla Frankie och hoppas på att han plockar ett bälte snart och på nytt, det förtjänar han. Personligen så hoppas jag på en rematch mellan de två kombattanterna.

Noterbart vad gäller huvudkortet och dess fem matcher att tre underdogs gick segrande ur striderna och det till oddsen 2,50, 4,00 och 4,50 (ca).


Det spelades en landskamp på Friends Arena med en rad storheter på besök, syftar på träningslandskampen mellan Sverige och Argentina. Bortalaget startade med Lionel Messi, Sergio Aguero, Gonzalo Higuain och Angel Di Maria i offensiva roller – sämre uppställningar har man ju skådat, om man säger så. Privat satt man med över 3,5 mål på Argentina till 10 ggr pengarna och det var väl inte direkt så att man började hoppa och studsa av glädje när Andreas Isaksson mirakulöst nog cykelsparkade bort en boll på mållinjen.

Det mest bestående intrycket från media vad gäller matchen verkar ha varit att en individ sprang in på planen för att krama om Argentinas nr 10, lagkapten och så även den absolut bästa fotbollsspelaren jag har sett under min livstid. Det är bara att gratulera, inte många som kan skryta över att de har gett självaste Gud en kram. Något överdrivet dock när man såg en av rubrikerna på Sportbladet, ”Messi överfallen av våldsbrottsling”. Det enda överfallet i denna uppvisningsmatch stod en annan planstormare (han värmer trots allt en hel del bänk) för, och det var Pontus Wernbloom efter en vidrig tackling i matchens slutskede. Det var antagligen det enda sättet han kunde hävda sig på i jakten på ett kontrakt med Real Madrid. Pontus Wernbloom är och förblir en extremt medioker prick på fotbollskartan.


Överspel/lag och Premier League, något som har passat mig alldeles utmärkt framtills nu. I överlag väldigt nöjd med mina analyser inför sett över de tio senaste spelen hämtade från den ligan med undantag för två spel, båda med just det spelalternativet på Manchester City (lördag, Southampton borta) och Everton (söndag, Manchester United borta). City var visserligen inte långt borta, trots att man blev utspelat, medan Everton inte var nära någonstans, och man blev dominerat. Newcastles förlust var dock det som störde mig mest men två individuella misstag i samma moment fällde avgörandet. Gareth Bale vann matchen med 2-1.

På tal om det så är väl Premier League extremt avgjord nu, eller?


Imorgon spelas alltså de första åttondelsfinalerna i Champions League. Först ut är Celtic-Juventus och Valencia-Paris SG. Onsdagen följer upp med Shakhtar Donetsk-Dortmund och Real Madrid-Manchester United. Personligen så tror jag att det kommer ta stopp för Zlatan och hans kamrater redan i den första omgången, mer om det imorgon när ett speltips kommer åka upp i menyn.

För egen del är det fokus på AIK-Caperiotäby (innebandy) och Liverpool-West Bromwich ikväll. Spelen hittar ni i speltips-menyn.

/Puyol

Twitter: @Puyol_SpelaSpel