Australiens laguppställningen är nu klar för det inledande World Team Poker event som går av stapeln på Golden Nugget i Las Vegas den 19 maj.

Lagkapterna Tony G och Jeff Lisandro namngav en trupp som kombinerar ungdom med erfarenhet och täcker en lång rad olika pokervarianter. Billy ”The Croc” Argyros, Gary Benson, Mel Judah och Marsha Waggoner har alla spelat poker på hög nivå i över 20 år, medan David “Superman” Saab, Grant Levy och Stephen Topakas tillhör den yngre, mer aggressiva generationen pokerspelare.

Lagkaptenerna för Team Australia kunde inte vara mer olika när det gäller spelstil. Lisandro är känd som ”The Iceman” i pokervärlden, både för sitt iskalla temperament och sitt val av tuggummi – ett tuggummi som han tuggar på konstant vid bordet för att minska risken för att visa några ”tells” med ansiktet. Tony G däremot är känd för sina enormt aggressiva påfund vid pokerbordet, och han tvekar inte att gå upp öga mot öga (ofta bokstavligen talat) på sina motståndare och skälla ut dem.

Trots de olika inställningarna till spelet har de två spelarna en sak gemensamt – de är båda extremt skickliga pokerspelare. Tillsammans har de 46 pengaplatser i World Series of Poker och över $8 miljoner i turneringsvinster, och detta erfarna och kompromisslösa par kommer inte att frukta någon under World Team Poker. De kommer att ge allt för att ta hem segern å sitt lands vägnar.

Nu till en annan nyhet rörande World Team Poker. Team Lebanon har offentliggjort att skådespelerskan, modellen och pokerspelaren Shannon Elizabeth kommer att ingå i deras lag. Elizabeths far är från Libanon, vilket innebär att skådespelerskan från ”American Pie” uppfyller kvalificeringskraven för deltagande i laget från Mellanöstern. Elizabeth är betydligt mer än bara ett vackert ansikte – hon har placerat sig på pengaplats i World Series of Poker fyra gånger och kommer att ge djup åt en trupp som redan kan skryta med World Series of Poker HORSE champion Freddy Deeb, samt Dany Georges och Joe Awada.

Tidigare den här månaden bekräftade Team England sin laguppställning. Lagkaptenen Ben Roberts kungjorde att hans World Team Poker trupp kommer att bestå av Dave “Devilfish” Ulliot, Ram Vaswani, Surinder Sunar, James Akenhead, Dave Colclough, Peter Costa och Joe Beevers.

Öppningseventet i World Team Poker kommer att inkludera 40 spelare från åtta olika länder, som spelar en lång rad olika pokervarianter och begagnar sig av innovationer såsom utbytare och lagtaktik.
Andra namn som bekräftats hittills är bland annat Toto Leonidas, Johnny Chan, Men “The Master” Nguyen, Phil Hellmuth och Doyle Brunson.