NHL är motsvarigheten till fotbollens Premier League fast i hockey och är en av tungviktarna bland sporterna i USA. NHL är också världens största hockeyliga och är en ruggigt populär liga att spela på för spelare världen över inte minst för mängden spelalternativ som finns på NHL.

nhl_200x200NHL Säsongen

NHL består av 30 lag, 16 lag i Eastern Conference och 14 lag i Western Conference. Western och Eastern är i sin tur delade så att varje Conference består av två divisioner. Varje lag spelar 82 matcher under grundsäsongen och dom tre bästa lagen från varje divison går till playoff tillsammans med dom två näst bästa lagen från varje Conference, totalt 16 lag.

Att spela på NHL – Moneyline

Moneyline är utan tvekan den populäraste spelformen när man spelar på NHL och innebär att du spelar på vilket lag som kommer vinna matchen, det som skiljer detta alternativ från traditionellt 1X2 spel är att det inte finns något oavgjort resultat, du spelar således på antingen hemmavinst eller bortavinst, och i NHL är oftast övertiden inräknad om det skulle krävas för att avgöra matchen. Ett enkelt exempel på hur det kan tänkas se ut.

Philadelphia Flyers 2.61
Boston Bruins 1.55

Att spela på NHL – Handikapp

Handikapp i NHL kan också kallas för ”Puck Line” och fungerar precis som handikapp i fotboll, favoriten får oftast linan -1.5 och skrällen har oftast linan +1.5, dessa linor kan variera från match till match och oftast erbjuds också fler linor.

Philadelphia Flyers +1.5
Boston Bruins -1.5

Vad linorna betyder är att Boston som har -1.5 måste vinna matchen med två mål för att ditt spel ska vinna. Philadelphia med +1.5 börjar matchen med ett försprång på två mål och kan således förlora matchen med ett mål och ändå vinner du på ditt spel.

Att spela på NHL – Över/Under

Detta spelalternativ fungerar precis som det gör i fotboll, det hela handlar om att du ska spela på om matchen kommer att sluta med över eller under ett förutbestämt antal mål, i hockeyvärlden ligger oftast linan på 4.5 eller 5.5. Linan 5.5 innebär att spelar du på över 5.5 måste matchen innehålla minst sex mål för att ditt spel ska vinna, spelar du på under 5.5 innebär det att matchen får sluta med högst fem mål för att ditt spel ska vinna.

Att spela på NHL – Vinnare

Självklart kan du så här i starten på säsongen spela på vilket lag du tror kommer att ta hem Stanley Cup, du brukar kunna spela detta alternativ ett tag efter att säsongen dragit igång innan spelbolagen stänger detta alternativ. Det du bör tänka på om du spelar på detta är att du låser då din insats/pengar ända till dess att NHL säsongen är över.

Att spela på NHL – Kombinationer

Självklart kan du även när det kommer till NHL spela på kombinationer, det vill säga dubblar, tripplar och så vidare. När du spelar på kombinationer kan du spela på Moneyline för att minska dina risker att åka dit på ett oavgjort resultat.

Trender och Tips

Trenden när det kommer till spel på NHL är oftast att folk spelar på favoriten, speciellt om det är ett populärt lag som spelar. Det är också viktigt att hålla koll på hemmaform respektive bortaform för lag i NHL då många lag är väldigt hemmabetonade och vinner oftast sina hemmamatcher samtidigt som man på resande fot kan vara raka motsatsen och förlora allt. Precis som i fotboll så är vissa lag bättre hemma och sämre borta eller tvärtom.

Vi kommer självklart att publicera speltips till NHL under säsongens gång så ett hett tips är att besöka vår hockeyavdelning för senaste speltipsen. NHL spelar i stort sett varje dag så besök oss frekvent så att du inte missar något.

För senaste hockeyerbjudande i form av bonusar eller gratisspel rekommenderar vi att du besöker vår avdelning för Oddsnyheter som du hittar här.

Följ oss också på Twitter och Facebook så att du inte missar något erbjudande eller speltips.