Atletico Madrid

Det var en tung förlust för Atletico Madrid förra veckan när Real Madrid visade sig övermäktiga och en Ronaldo i högform gjorde ett hattrick. Ikväll är returen på Vicente Calderon.

 

Uppförsbacke för Atletico

Atleticos patenterade 1-0-gameplan rök all världens väg när Cristiano Ronaldo kunde nicka in första målet i den tionde minuten när Atletico-försvaret inte kunde göra mer än att se på. Därefter tvingades Atletico öppna upp och chansa mer vilket ledde till både tvåan och trean i Ronaldos kolumn. Nu får Diego Simeone släppa på defensiven ytterligare för att jaga kvitteringen, eller åtminstone hedern, i den sista matchen med europaspel på Vicente Calderon-stadion som kommer rivas efter säsongen. Atleti har ett skapligt facit hemma, de har vunnit 29 av deras 35 senaste Europamatcher på Calderon och har bara förlorat två. Dessvärre ser statistiken sämre ut när de ställs head-to-head mot Real i europaspel. Det här är det femte mötet och de föregående fyra har slutat i Blancos-segrar.

 

Zidanes mannar kan spela på resultat

Real kommer till spel med gott om självförtroende och kan egentligen bara spela boll och vänta på att Atletico ska ta initiativet och se vart matchen leder. Det är ett annat Real som vi ser nuförtiden med Zidane vid rodret. Det Real vi har vant oss att se genom åren hade med all säkerhet släppt på allt och bara kört på – intet sagt att det behöver vara fel – men med Zizou finns det en annan nivå av slughet och vi kan mycket väl få se ett Real som fokuserar på att ligga rätt i positionerna snarare än bjuda upp till dans och försöka bomba in fler mål.

 

Läget i lagen

Atletico: Juanfran och Vrsaljko saknas alltjämt. Gimenez återvände till träningen i söndags men det är oklart om han startar.

Real: Bale, Carvajal och Pepe saknas för Los Blancos.

Spela på Champions League hos Betclic

Betclic