öfk

För hemmalaget Athletic Bilbao väntar en avgörande match mot Östersund, de måste helt enkelt vinna för att ha en chans att gå vidare till utslagsrundan av Europa League. Östersund däremot leder gruppen och kan spela utan press. Vem hade trott det för ett halvår sedan?

Avgörande match på söndag – hur agerar Potter?

Allsvenskan sista omgång spelas på söndag och för Östersunds del handlar det om att försöka knipa en Europaplats. Det sker om man landar topp 3, slutar man 4:a finns chansen fortfarande, men då hänger det på att något av topp 3-lagen vinner svenska cupen. Det här ställer ÖFK och Graham Potter i en lite knepig situation. Å ena sidan finns chansen att knipa en poäng i kväll och därmed ”säkra” avancemang. Å andra sidan kan spelarna bli slitna inför sista matchen i Allsvenskan vilket skulle försämra chanserna att nå Europaspel även nästa säsong.

Ska man tro lagkaptenen Brwa Nouri finns det i alla fall inget att tveka på – ÖFK kommer ge allt.

– Vi är stolta över att vara här och vi ska njuta av det, men samtidigt är vi inte här för att ta några idolkort utan vi vill göra en så bra prestation som möjligt, försöka vinna på vårt vis och förhoppningsvis kunna ta oss vidare, säger Nouri till sportexpressen.

Däremot är respekten för Ahletic Bilbao stor.

– Athletic Club är nog det bästa lag jag någonsin mött och även om de inte hade sin bästa dag så såg man kvalitén, det kunde hända något när som helst så vi var tvungna att konstant vara på tårna, säger Nouri.

Kniven mot strupen för Athletic Bilbao

Athletic Bilbao har en enorm press på sig att vinna i kväll. Efter den oerhört svaga inledningen av dels ligaspelet, men också Europa League, har Bilbao fått oerhört mycket kritik – inte minst efter det oavgjorda resultatet mot ”amatörerna” Östersund, som det hette i Spanien.

Laget ligger på 15:e plats i La Liga efter 11 poäng på 10 matcher. I Europa League har man bara mäktat med 2 poäng på 3 matcher. Därmed är en seger ett måste i kväll om det ska bli sextondelsfinal. Men formen är dålig som sagt och fansen verkar inte vara särskilt nöjda med den sportsliga ledningen.

Alla förväntar sig att Athletic Bilbao vinner i kväll, och det tror jag faktiskt att man gör också. Dels för att det i grund och botten är ett klart bättre lag, det finns spetskvalité i laget som Östersund inte ens kan drömma om, och dels för att man lär vara toktaggade på ”revansch” efter krysset på Jämtkraft Arena.

Spela på Europa League hos Bethard