atgATG kommer att införa systembegränsningar för att motverka robotspel, som är förbjudet hos ATG sedan den 15 maj 2013. Systembegränsningarna innebär att det inte längre kommer att gå att lämna in hur stora spel som helst. De nya systembegränsningarna ska gälla V4, V5, V64, V65, V75 och V86.

”I första hand görs detta för att värna om merparten av den miljon kunder som spelar hos ATG varje vecka,” säger ATG:s VD Hasse Skarplöth. ”Vi ser att det fortfarande går att göra mycket stora spel på flera hundratusen system och ändå hålla sig inom ramarna för vad som bedöms vara ett robotspel. Detta spelbeteende ger för stora fördelar mot ‘vanliga’ kunder över tid. Dessutom, de extremt stora systemen orsakar också mycket frågor om streckfördelningen som kan ändras dramatiskt på kort tid. Därför kommer vi nu att införa systembegränsningar. Vi har under en längre tid tittat på att införa kompletterande regler till den nu gällande definitionen av vad som kännetecknar ett robotspel. När och vilka systembegränsningar som kommer att gälla återkommer vi med inom kort.”

Kupong från USA vann 2,8 miljoner i onsdags

Under onsdagens V86-tävlingar på Solvalla blev det två vinnande kuponger med totalt 6,34 vinnande system. En kupong var inlämnad i Sonjas Kiosk i Saltsjö Boo och gav en utdelning på 1,8 miljoner kronor, medan den andra kupongen var inlämnad i USA och gav 2,8 miljoner kronor.

”Det har i dag kommit reaktioner och frågor om vinsten från USA var ett robotspel och om händelsen i avdelning två där segrande häst Fiddelina Fighter överraskande blev favorit. Vår säkerhetsavdelning har analyserat händelserna och konstaterat att det inte var något robotspel och att spelet i övrigt följt regelverket,” säger Hasse Skarplöth.

Vad är ett robotspel?

De spelrobotar som används för satsningar på trav är vanligen datorprogram som samlar in och analyserar information om andra spelares satsningsmönster och använder informationen för att bygga upp egna spelsystem. Systemen blir ofta väldigt stora och insatserna höga, men över tid kan spelrobotar ofta gå rejält plus eftersom de brukar få många rätta rader vid låga utdelningar + några stycken rätta rader då och då som ger väldigt mycket betalt.

Spelrobotar var tillåtna hos ATG fram till den 15 maj 2013.

Enligt ATG är följande punkter indikationer på att ett system har skapats av en spelrobot:

  • Spelar efter hur andra spelar på hästar
  • Merparten av alla hästar finns med i det totala systemet
  • Många system och kuponger
  • Totalt en hög insats

Att ovanstående punkter uppfylls innebär dock inte automatiskt att man har att göra med en robot. Spel som uppfyller ovanstående punkter räknas inte som robotspel av ATG förrän de dessutom har överträtt någon nedanstående nivåer.

  • För V64, V65, V75 och V86:

    Upp till 5 procent av de möjliga kombinationerna på systemets ingående markeringar, eller maximalt 50 system på någon given rad.

  • För V4 och V5:

    Upp till 10 procent av de möjliga kombinationerna på systemets ingående markeringar, eller maximalt 50 system på någon given rad.

För mer information om robotspel och de nya reglerna, gör ett besök hos ATG. Om du är sugen på att spela på hästar går det även bra att klicka sig vidare till NordicBet som erbjuder fasta odds på trav och galopp.