ATG kommer att släppa andelarna till nästa års Rikstravet den här veckan. Andelarna finns tillgängliga hos ATG-ombuden runt och om i Sverige från och med klockan 10:00 måndagen den 5 november, så skynda dig över om du vill vara med och äga en del av en travhäst ett tag.

Totalt är det 20 stall som kommer att delta i Rikstravet 2013 och varje stall består av 1 000 andelar som kostar 400 kronor styck.

”Mitt råd är att vara ute i god tid, så att man inte missar att köpa en andel i sitt hemmastall. För visst stöttar man väl sin lokala tränare i första hand, ” säger Henrik Högström, projekt ledare för Rikstravet. ”Jakten på vinnarhästen börjar nu och startskottet för tävlingen går den 1 april nästa år.”. Klicka dig över till ATG direkt om du vill köpa en andel.

Årets Rikstravet blev en spännande kamp som slutligen vanns av Stall Stockholm när säsongen avslutades den 31 oktober. Det var Maxmaras vinst på Solvalla den 26 oktober som gav Stall Stockholm de sista avgörande poängen och därmed garanterade stallet en fest värd 100 000 kronor som kommer att äga rum på just Solvalla, Stall Stockholms hemmabana.

Vad är Rikstravet?

I Rikstravet tävlar 20 svensk stall mot varandra med varsin treårig travhäst. Varje stall säljer ut 1 000 andelar för 400 kronor styck till svenska folket. Hur varje deltagande häst placerar sig avgör hur många poäng och hur mycket prispengar som går till de olika stallen. När Rikstravet avslutas för året får det vinnande stallet ett segerfest värd 100 000 kronor.

Stallet äger den vinnande hästen till den 1 november då den säljs på auktion, och försäljningspriset + årets prispengar delas ut till delägarna.

Under Rikstravet 2012 sprang hästarna in totalt 1 229 050 i prispengar.

UPPDATERING

När andelarna började säljas klockan 10:00 under måndagen sålde Stall Skåne slut på fem minuter, och i skrivande stund är ytterligare fem stall fulltecknade.Klicka dig över till ATG direkt om du inte vill missa en andel i ditt favoritstall.

Här är de stall som fortfarande har andelar kvar till försäljning:

Stall Bergslagen

Stall Botnia

Stall Champion

Stall Dalarna

Stall Dalsland/Värmland

Stall Hälsingland

Stall Mittnorrland

Stall Malmö

Stall Norrbotnia

Stall Skaraborg

Stall Småland

Stall Sörmland

Stall Västernorrland

Stall Östergötland