ATG släpper idag andelarna i Riksgaloppen 2013 till försäljning. Det förväntas blir en rejäl anstormning av köpare, så vänta inte för länge om du vill hinna bli delägare i en treårig galopphäst under en hel säsong. Att köpa in sig kostar bara 350 kronor.

Riksgaloppen – din chans att bli delägare i en galopphäst

Fredagen den 1 februari startar försäljningen hos landets ATG-ombud och det finns sex olika galoppstall att välja mellan. Varje stall har tusen andelar till salu för 350 kronor per andel.

Varje stall har en utsedd tränare vars uppgift är att köpa en häst och träna den under tävlingssäsongen 2013. De 350 000 kronorna ska inte bara bekosta köpet utan även täcka alla kostnader som uppstår under säsongen, till exempel träningsavgifter och skoning.

Säsongen pågår den 1 april – 31 oktober 2013. När hästen säljs i november går försäljningsbeloppet + alla eventuella prispengar (exklusive tränarens och ryttarens provision) till delägarna. Om hästen springer in mycket pengar och säljs dyrt kan du alltså räkna med ett fint tillskott till ditt ATG-konto i december.

De 350 kronor du betalar är en engångskostnad och inga nya avgifter kan uppkomma under säsongen. För att köpa in dig måste du vara minst 18 år gammal och folkbokförd i Sverige.

Hästnamn, stallnamn och tränare i Riksgaloppen 2013

Forray – Stall Nike – Vanja Sandrup, Jägersro

Romanoff – Stall Artemis – Jessica Long, Jägersro

Butterfly Dream – Stall Eros – Katharina Stenefeldt, Jägersro

Senator Sam – Stall Medea – Madeleine Smith, Täby

Branson – Stall Cassiopeja – Catharina Vång, Täby

Dreams Cape – Stall Pan – Alex McLaren, Täby

Förra året blev bästa häst i Riksgaloppen Free House som tränades av Jessica Long från Stall Artemis. Long deltar även i år, den här gången med hästen Romanoff.

Även Stall Nike med tränaren Vanja Sandrup var med förra året, och i år deltar hon med hästen Forray.

För övriga stall och tränare är det första gången de deltar i Riksgaloppen.

Var kan jag se hästarna?

Mer information om Riksgaloppen hittar du hos ATG och Riksgaloppen.se. Där kan du bland annat få veta mer om de hästar, tränare och stall som deltar och få se både bilder och filmer på de sex hästarna så att du kan hitta din favorit.

Missa inte denna unika chans att få uppleva glädjen och spänningen med att äga en galopphäst utan att behöva riskera mer än 350 kronor!