Redan 2007 lanserade ATG spel via mobiltelefonen men användandet bland kunder har varit ganska lågt. ATG lanserade dock appen ATG Play för iPhone 2010 och en för Android i år och nu växer intresset. Genom att ladda ner deras mobila app kan man spela på hästar var man än är och idag spelar cirka 5 000 kunder aktivt på trav via telefonen – allt från vinnarspel till V75.

–”Spelet i mobilen ökar alltmer. Precis som vinsterna. Den hittills största vinsten är på tre miljoner kronor”, säger ATG:s chef för e-kanaler Peter Ågren.

–”Flera av våra flitiga kunder går över och spelar via sin mobil. De tycker det är bekvämt och enkelt. Jämför man med omsättningen på internet är spelet via mobilen fortfarande ganska lågt. Det känns som om spel via mobilen fortfarande är ett komplement till internetspelet. Men vi märker att intresset för mobilspel ständigt ökar, troligen för att fler kunder har iPhone. Jämfört med 2010 har omsättningen för spel i mobilen ökat med över 100 procent i år”, fortsätter Peter Ågren.

ATG Play för iPhone finns att hämta ner gratis i App Store och hittills har det gjorts cirka 30 000 nedladdningar.

Sedan en tid erbjuds även LIVE i mobilen via ATG:s WebbApp för iPhone och Android.