Under våren har ATG sett över användandet av deras Gratisprogram och utredningen har visat att det är Gratisprogrammen för de största spelen, V75 och V64, som är i särklass viktigast. Övriga Gratisprogram används inte i samma omfattning.

Därför har ATG beslutat att förbättra och förtydliga Gratisprogrammen för V75 och V64 och lägga ner övriga Gratisprogram. Det ger bättre möjlighet att omfördela kostnaderna och lägga mer krut på de program som kunderna verkligen efterfrågar och använder.

-”Tisdagen den 3 augusti är det premiär för det nya 20-sidiga varianten, som kommer ut på tisdagar och innehåller startlistor för både V75 och V64. Programmet kommer att bli högre och ”luftigare” och det kommer att finnas plats för anteckningar, som kunderna efterfrågat”, säger Kent Öhlander, Försäljning- och Marknadsdirektör på ATG.

Men vi satsar också på ”levande” digitala skärmarna (med uppdaterade vinnarodds och streck) som på sikt ska finnas hos nästan alla ATG-ombud.

De startlistor som nu försvinner (V65 och V4) kan kunderna istället hitta på ATG.se, där det finns olika utskriftsmöjligheter. Startlistor till alla lopp finns också i Travronden, som alla ombud har ett gratisexemplar av. Hos ombuden finns startlistorna även på väggtidningarna. Dessutom har i regel ombudet fler varianter av startlistor i butiken.

En värdefull sidoeffekt är också att miljöpåverkan för transporter och papper kommer att minska rejält.