Prix du Bois de VincennesPå lördag äger det franska storloppet Prix du Bois de Vincennes rum i Paris, och ATG tar emot satsningar på loppet.

Totalt 12 hästar kommer att delta i Prix du Bois de Vincennes, och en av dem är svensk – Robert Berghs Amaru Boko. Senaste starten för Amaru Boko var i Grand Criterium de Vitesse i Cagnes-sur-Mer vid Medelhavet. Där blev han sjua och belönades med €2 000. Innan dess lyckades han med fyra raka segrar på svenska banor.

I Grand Criterium de Vitesse kördes Amaru Boko av Robert Bergh, men på Vincennes kommer istället belgaren Jos Verbeeck att sitta i sulkyn.

”Robert är på semester i Florida en vecka och i mina ögon är det ingen dålig ersättare han hittat,” säger stallets försteman Jimmy Jonsson.

Amaru Boko är inte kvar nere vid Medelhavet utan befinner sig norra Frankrike, vilket innebär kort resväg till Paris.

”Han har tagit det senaste loppet bra och jag har inte hört något negativt från gården i Normandie där han finns för närvarande,” säger Jimmy.

Skulle Amaru Boko vinna på lördag blir det andra gången Jos Verbeeck vinner loppet med en svensk häst. År 1997 tog han nämligen hem segern i Prix du Bois de Vincennes med Krama Käll. Andra exempel på svenska förstaplacerignar är Stig Engbergs Nodesso 1985, Hans Ivar Walls Lady Snärt 1995 (Torbjörn Jansson körde) och Peter Engberg/Stig H Johanssons duo Storstadsbusen 1996 (Stig H Johansson körde).

Spela på Prix du Bois de Vincennes hos ATG

ATG tar spel till Prix du Bois de Vincennes. Spelformerna är Vinnare, Plats och Tvilling i gemensam pool med Frankrike. Trio i lokal svensk pool. Bankoden är 63 för Vincennes.

Startlista för Prix du Bois de Vincennes

Prix du Bois de Vincennes, 2 700 meter, voltstart, förstapris €51 750

Nummer, Häst, Kusk

1, Topaze de Gournay, Franck Ouvrie
2, Unabella Perrine, Charles-Antoine Mary
3, Amaru Boko, Jos Verbeeck
4, Amour d’Occagnes, Christophe Martens
5, Quela Rive, Anne-Francoise Donati
6, Swedishman, Thierry Duvaldestin
7, Quarlos, Mathieu Mottier
8 , Son Alezan, Dominik Locqueneux
9, Une Fille d’Amour, David Thomain
10, Rapide du Digeon, Damien Bonne
11, Marielles, Franck Nivard
12, Roxana de Barbray, Pierre Vercruysse

Lördagens TV-sändningar

12.30-14.00, TV4 Sport, Lunchtravet Direkt
14.00-17.00, TV4 Sport, V75 Direkt
18.00-19.00, TV4, Vinnare V75

ATG Live sänder från 12.30 (Momarken, Harstad, Danmark).