travATG har avslöjat ett så kallat robotspel som lämnades in från Finland för tisdagens V64 på Bergsåker.

Till tisdagens V64 med superjackpott lämnade de finska spelarna in 3,5 miljoner system för totalt 1,9 miljoner i insats. Som jämförelse kan nämnas att den totala omsättningen för tisdagens V64 var 12 miljoner kronor.

Efter att ha gjort en grundlig undersökning har ATG kommit fram till att den absoluta merparten av det finska spelet utgjordes av att så kallat robotspel, något som är förbjudet hos ATG. Totalt vann finska spelare 2 miljoner kronor, inklusive robotspelet.

Robotspelande förbjudet hos ATG

Det var den 15 maj i år som ATG införde ett förbud mot robotspel, och kontaktade de kunder som de misstänkte använde sig av spelrobotar. (Mer information om var robotspel / spelrobotar är hittar du om du klickar på ovanstående länk.)

Tisdagens finska spel är det första robotspel som upptäckts av ATG sedan förbudet infördes.

”Vi har nu haft vårt första konstaterade robotspel sedan i maj,” säger ATG:s VD Hans Skarplöth. ”Vi kommer fortsätta att övervaka våra spelpooler och göra allt för att stoppa denna typ av spelbeteende. Våra produkter är för människor, inte för robotar.”

Finska spelare blockeras från V64 och V65

Första gången en kund ertappas med att använda sig av en spelrobot hos ATG utfärdas en varning, och om förbudet överträds en andra gång stängs kunden av för gott och både insats och eventuell vinst konfiskeras av ATG.

Tisdagens robotspel skedde dock inte i något spelkonto hos ATG, utan via ATG:s finska partner Fintoto, som nu kommer att få en varning eftersom deras spelare brutit mot ATG:s regler.

Redan sedan tidigare är samtliga spelare hos Fintoto utestängda från spel på V75 och V86, och på grund av tisdagens regelbrott har de nu även blockerats från spel på V64 och V65. Den nya regeln trädde i kraft torsdagen den 8 augusti.

ATG och Fintoto ska nu gemensamt arbeta fram en lösning som gör det möjligt för hederliga finska spelare att återigen delta i de svenska spelpoolerna samtidigt som man motverkar användandet av spelrobotar.

V64 på Bergsåker tisdagen den 6 augusti 2013

Omsättning V64: 12 016 321 kronor
Antal system V64: 4 186 613
Omsättning från Finland: 1,9 miljoner kronor
Antal system från Finland: 3,5 miljoner
Vinster i Finland: 2 miljoner kronor