astonvilla_200x200Anrika fotbollsklubben Aston Villa FC har precis meddelat att man har ingått avtal med spelbolagen Bet365 och Betfair. Avtalen går ut på att Bet365 och Betfair blir officiella bettingpartners till fotbollsklubben i stället för Dafabet. Vi antar att det också betyder att Dafabets logo inte längre kommer att pryda matchställen.

Vi har inte alla detaljer kring avtalen, men några saker har vi lyckats luska fram. För det första kommer både Bet365 och Betfair att få rejäla logos på alla skärmar i intervjuområden och på presskonferenser, och för det andra kommer båda spelbolag att kunna presentera material (läs: odds) på storbildsskärmar på arenorna. Några summor kring vad avtalen kan vara värda har inte nämnts, men klubbens kommersiella direktör Charlier Wijeratna menar i en intervju att ”dessa två avtal representerar en mycket betydande ökning jämfört med tidigare avtal med andra bettingpartners”. Vi gissar att Bet365 och Betfair betalar ganska duktigt för komma med i skaran av huvudsponsorer till Aston Villa.

AFC Bournemouth i deal med spelbolag

Vi kan också passa på att berätta att AFC Bournemouth, som spelar i Premier League från och med i höst, har ordnat med ett lukrativt kommersiellt avtal med ett spelbolag. Det är jätten Mansion, med bland annat en större mängd landbaserade casinon på de brittiska öarna, som är ny partner till klubben från sydkusten.