Tony Walther från Årsta har vunnit 5 miljoner kronor på Triss och tänker nu ge sig ut och resa.

Den underbara historien började med att Walther köpte sig en vanlig trisslott från Svenska Spel och på den skrapade fram tre TV-apparater. Detta ledde till att han förra torsdagen slog sig ned i soffan i TV4:s studio för att i programmet Nyhetsmorgon skrapa en speciallott med garanterad vinst på minst 50 000 kronor.

Den som skrapar fram tre TV-apparater på Svenska Spels trisslott får åka till TV4 för att välja ut en av de stora speciallotterna och skrapa den. Lägsta möjliga vinst är 50 000 kronor, högsta möjliga är 5 miljoner kronor.

Walther var alltså garanterad en vinst på minst 50 000 kronor, men valde helt rätt lott och blev därmed 5 miljoner kronor rikare.

”Yes !!! Ja!!  Kul! Stort! ” var hans spontana kommentar när han insett att han blivit mångmiljonär.

Walther tänker skänka bort en del av vinsten till barnen, och sedan bär det av ut i världen.

Triss – traditionellt, i datorn och i mobilen

Triss är en av Svenska Spels allra populäraste lotter. Vid sidan av traditionella fysiska lotter går det numera att köpa och skrapa trisslotter direkt i datorn och i mobiltelefonen. Din vinstchans är den samma oavsett vilket alternativ du väljer.

  • Skrapa fram tre identiska belopp så har du vunnit det beloppet. Tre stycken 100:- ger dig alltså en vinst på 100 kronor.
  • Skrapa fram tre teveapparater så får du precis som Tony Walther skrapa en speciallott i TV4:s morgonsoffa som kan ge dig från 50 000 kr till 5 miljoner kronor.
  • Skrapa fram tre klöver så får du skrapa en speciallott som är garanterad att ge dig minst 10 000 kronor i månaden i minst 10 år. Högsta möjliga vinst är 50 000 kronor i månaden i 25 år!