Casinostugan

Rond två av Champions League-matcher denna vecka och kvällens höjdpunkt hittar vi i de norra delarna utav London, närmare bestämt på Emirates. Arsenal tar emot Paris Saint-Germain i en högst avgörande match om vem som ska plocka förstaplatsen i gruppen. Ska Arsenal komma stärkta ur resultatet i helgen mot Manchester United när man kvitterade sent eller ska PSG med Di Maria i spetsen sätta stopp för Arsene Wengers mannar? Avspark 20.45!

 

Arsenal – Paris Saint-Germain | Avspark 20.45

Oliver Giroud räddade Arsenal ifrån en förlust i helgen mot Manchester United när han sent in i matchen mycket snyggt gjorde 1–1. Stormatcherna duggar tätt för Arsene Wengers lag just nu och nästa lag på tur är det franska storlaget Paris Saint-Germain.

Hemmalaget dras fortfarande med en hel del skador där den mest kännbara är den på Santiago Cazorla. Aron Ramsey och Theo Walcott kommer att testas sent inför kvällens men det mesta talar för att i alla fall den sistnämnda kommer till spel. Arsenal leder i skrivande stund Grupp A på samma poäng som kvällens motståndare och kan vid seger ikväll säkra förstaplatsen.

Paris Saint-Germain har denna säsong lidit av någon form av post-Zlatan syndrom och ligger för tillfället på en 3:e-plats i Ligue 1. I senaste ligamatchen vann man över Nantes med 2–0, en match där den i särklass viktigaste spelaren Angel Di Maria tvingades utgå tidigt. Rapporter gör dock gällande att argentinaren är redo för spel till kvällens möte i London. Saknas för PSG gör Aurier, Kurzawa och Rabiot. Tre utav lagets bästa spelare denna säsong även om man har fullgoda ersättare att slänga in.

Arsenal lär vilja ta tag i kvällens tillställning ifrån start och sätta press på gästerna. En matchbild som kan passa ett omställningsstarkt Paris Saint-Germain med spelare som Lucas, Di Maria och Cavani där framme. Ovisst möte som har alla förutsättningar för att bjuda på det lilla extra, var med från klockan 20.45!