VM v75 vinnareVärldsmästaren i VM i V75 för 2015 är korad och vinnaren är Magnus Strömsten, en travjournalist med ena foten på Vimmerby Tidning och den andra på Travronden. Vi säger grattis till Magnus efter en imponerande insats från start till mål.

Etappseger gav finalplats och VM-titel

En nyhet i årets upplaga av världsmästerskapet var att de tippare som lyckades bäst i enskilda omgångar blev etappvinnare och därmed kunde knipa en plats i finalspelet. Det var precis vad Magnus Strömsten gjorde. Väl i finalen, som traditionsenligt avgjordes i form av en frågesport, var han sedan alltför skärpt för konkurrenterna och även om det blev en något rafflande historia vad det ingen tvekan om att Magnus skulle plocka hem världsmästartiteln och 250 000 kr i kontanter. Tvåa i frågesporten blev Andreas Steiner från Österrike och trea blev Bernt Arne Landström.

Vad säger då travjournalisten Strömsten om sin viktoria? Jo, han är framför allt tydlig med att han hade hela travjournalistkårens heder och stolthet på sina axlar. Det hade ju varit snopet om han, som har travet som yrke, inte skulle sno hem världsmästartiteln. På frågan om relationen till sporten säger Magnus Strömsten att han är med på alla plan i travet, både som expert, som spelare och som hästägare.