Mr Ringo

Det nya året lider mot sitt slut då årets sista dag är här. Hur avslutar man år 2016 på ett bättre sätt än att kolla på rykande het Premier League-fotboll i vinterkylan. Sju matcher har vi framför oss under dagen där den klockan 18.30 på Anfield sticker ut som den absolut intressantaste. Ligatvåan Liverpool hälsar toppkonkurrenten Manchester City välkomna till en match som kan komma att bli avgörande i jakten på ligatiteln. Häng med för de senaste tipsen inför matchen!

 

Liverpool – Manchester City | Avspark 18.30

En utav säsongens hetaste matcher är äntligen här när två av höstens bästa lag ställs emot varandra på anrika Anfield. Liverpool och Manchester City har hamnat lite i skymundan av Chelsea som visat sig vara ostoppbara så här långt in på säsongen 2016/17. Ett poäng skiljer lagen inför kvällens möte och båda lagen kommer med tre raka segrar i bagaget.

Philippe Coutinho och Joel Matip ser ut att missa matchen mot Manchester City till följd av skador. I övrigt är det ett starkt lag Jürgen Klopp kan ställa på banan där formen ser mycket bra ut. Daniel Sturridge har äntligen återhämtat sig från sin skada och knackar allt intensivare på dörren för att få en plats i startelvan. Angenäma problem för Klopp när han ska sätta ut lagets offensiva pjäser!

Manchester City och då framförallt Pep Guardiola har fått utstå mycket kritik under säsongen men ser man till tabelläget är det svårt att vara alltför besviken. En tredjeplats och endast tre förluster på 18 matcher är inget att hänga läpp för. Till matchen mot Liverpool kommer både Sergio Aguero och Fernando tillbaka från avstängning, vikten av det går knappast att understryka. Det är första gången på länge som Pep kan ställa upp med i stort sett starkast möjliga lag.

En oerhört oviss match där båda lagen sitter inne på mängder av potentiella matchvinnare. Kan Manchester City få fart på Sergio Aguero med en gång så är mycket vunnet. Frågan många ställer sig är hur en svajig trebackslinje i Manchester City ska stå emot den sylvassa fronttrion i hemmalaget, ett Liverpool som denna säsong fullkomligt öst in mål. Räkna med tidiga nyårsraketer i år!

Liverpool – 2.34 | Oavgjort – 3.55 | Manchester City – 3.00