Svenska Pokerakademien har nu utsett ett antal pokerspelare som får motta pris för olika hedransvärda prestationer under 2008. Ola Brandborn är Årets Pokerpersonlighet 2008, Michael Tureniec fick pris både för Årets Spelare och Årets Nykomling.

Ola Brandborn Årets Pokerpersonlighet

Ola Brandborn har nominerats av svenska folket och sedan valts ut av en namnkunnig jury bestående av bland andra vinnarna 2006 och 2007 – Dan Glimne och Joakim Geigert.

Eftersom Brandborn valde att inte delta vid årets Pokerakademi hämtades priset av kollegan Helena Forsell.

–”Personligen tycker jag han är värd all credd i världen”, sa Helena vid prisutdelningen.

Juryns motivering lyder:
”För sitt fortsatta flitiga arbete för poker på bloggar, webbsajter och i olika tidskrifter även under det gångna året. För sin omvittnade och erkända självständighet och frispråkighet. Och inte minst för prestationen att vinna en tung SM-titel under året.”

Michael Tureniec Årets spelare och Årets nykomling

–”Det känns otroligt stort. Det gick väldigt bra för mig under 2008. En kompis introducerade nätpoker för mig för fem år sedan. Det känns stort att det bara tog fem år att bli årets nykomling (skratt)”, säger Michael.

Lina Olofsson Årets pokerskribent

–”Jag har skrivit i fyra och ett halvt år och halkade in på ett bananskal från början. Jag har spelat olika spel sedan jag var liten, poker sedan fem år. Jag har fördelen att få följa alla de bästa spelarna och lär mig mycket genom att prata med dem”, säger Lina.