Efter tre dagars intensivt pokerspel står det nu klart vilka nio deltagare som kommer att få slå sig ned vid finalbordet under Dag 4. Finalkampen av PokerStars Asia Pacific Poker Tour Macau Main Event kommer i år att ske mellan spelare från inte mindre än nio olika nationer från alla världens hörn.

Asien representeras av Chong Cheong från Honk Kong, Oceanien och Stilla Havs-regionen har Cole Swannack från Nya Zeeland och Victorino Torres från Nordmarianerna på plats, Latinamerika har Costa Ricas Brian Green, medan Nordamerika företräds av Albert Kim från USA. När det gäller Europa är slagsidan helt klart åt det nordliga hållet, tre av de europeiska spelarna vid finalbordet kommer från Norden och den fjärde är hemmahörande i England. Det är Kai Paulsen från Norge, Jeppe Drivsholm och Kenny Nielsen från Danmark, samt Keith Hawkins från England. Drivsholm är dock numera bosatt i Macau och spelar alltså på hemmaplan.

Under större delen av Dag 3 regerade Cheong, men strax innan dagens spel kom till en ände sprang han in i Swannacks ess vilket gjorde att nyzeeländaren plötsligt satt med turneringens största hög.

Bland de spelare som anlände till Dag 3 med stora högar var det många som inte lyckades få dem att räcka till dagens slut. Av de spelare som satt med de tio största högarna vid slutet av Dag 2 var det bara två som klarade sig igenom hela Dag 3 – Paulsen och Drivsholm. Brendon Rubie fick till exempel nöja sig med 16:e plats i turneringen, medan TJ Vorapanich åkte ut strax efter Rubie och landade på en 14:e plats. På 13:e plats placerade sig Binh Nguyen, som nyligen vann APPT Manila. Han kan nu lägga 140 000 HKD till de 260 000 USD han vann i Manila.

För många av de spelare som anlänt till Dag 3 med små högar gick det däremot riktigt bra. Hawkins hade till exempel den minsta högen av alla när spelet inleddes och var stundtals nära att åka ut, men lyckades vända skutan och trippla sin hög med hjälp av en lyckosam hand där turnen och rivern tillsammans gav honom färg.

Dag 4 drar igång under söndagen, klockan 12:15 lokal tid.

Såhär ser läget ut inför finaldagen:
Plats 1: Victorino Torres (Nordmarianerna) – 396 000
Plats 2: Kai Paulsen (Norge) – 528 000
Plats 3: Jeppe Drivsholm (Danmark) – 1 223 000
Plats 4: Keith Hawkins (England) – 174 000
Plats 5: Albert Kim (USA) – 436 000
Plats 6: Chong Cheong (Hong Kong) – 904 000
Plats 7: Cole Swannack (Nya Zeeland) – 1 262 000
Plats 8: Brian Green (Costa Rica) – 970 000
Plats 9: Kenny Nielsen (Danmark) – 791 000