Under torsdagen arrangerades sista startdagen i PokerStars Asia Pacific Poker Tour Macau Main Event och denna sista chans att delta i huvudeventet lockade till sig nästan exakt lika många spelare som Dag 1a och 1b tillsammans.

Totalt sammanstrålade 170 spelare på Grand Lisboa Hotel och Casino för att delta i Dag 1c, vilket innebär att det sammanlagda deltagarantalet för Macau Main Event landar på 342. Den spelare som klarar sig längst kommer att belönas med HK$3 246 200, vilket motsvarar drygt 3 283 000 svenska kronor.

Den som ackumulerade flest marker under Dag 1c var den brittiske spelaren Darren Judges, som skickade ett stort antal motspelare från bordet. Bland annat var han ansvarig för att Taejoon Noh från PokerStars Team Asia tvingades lämna turneringen. Hjärter dam, hjärter tio, klöver tio och spader sex låg på bordet och Judges hade satsat så mycket att Noh var all-in. Noh satt med hjärter kung och ruter kung på hand, men det räckte inte för att slå Judges som hade klöver ess och spader tio på hand vilket tillsammans med de två tiorna på bordet gav honom triss. Klöver sex på rivern var inte till någon nytta för Noh och han fick lämna bordet samtidigt som Judges hög växte till över 150 000.

Judges kommer att anlända till Dag 2 med 173 800 i marker, vilket är mer än vad någon från Dag 1a och 1b har med sig.

Bland de mer namnkunniga spelare som dök upp för att delta i Dag 1c finner vi bland annat Binh Nguyen, Steve Yea, Quinn Do och de två brödraparen Nam och Tommy Le respektive Arron och Derek Lerner. Team PokerStars representerades av Tony Hachem från Team Australia samt ovannämnda Noh från Team Asia.

Dag 2 drar igång på fredag klockan 12:15 lokal tid. Av 342 anmälda deltagare har 160 klarat sig vidare till andra dagens spel.