Många nätcasinon erbjuder numera blackjack, roulett och baccarat i liveformat där riktiga dealers sköter borden framför en webbkamera och filmen visas i realtid för den som spelar vid bordet. Sajten 888poker har valt att ta det här konceptet ännu ett steg längre och erbjuder numera tjänsten Pokercam Table.

Spelarna vid ett Pokercam Table får har sina webbkameror påslagna och kan därigenom se varandra under spelets gång. En inbyggd kommunikationslösning som påminner om till exempel Skype används vid dessa bord.

”Vi anser att riktig poker inte bara handlar om att vinna pengar, utan om spänningen, nöjet, upprymdheten och den sociala pokerupplevelsen,” säger Maytal Ginzburg, vice president för 888 Holdings. ”Nätpokern har traditionellt fokuserat på faktorn ‘tjäna pengar’ – vi känner att det inte finns någon anledning till varför nätpoker inte skulle göra det möjligt för spelare att mötas, socialisera och spela tillsammans. Våra nya Pokercam Tables erbjuder våra kunder en plats för möten och socialisering, och visar verkligen hur inriktade vi är på att skilja oss från mängden.”