Ja, igår gick det ju galant! 4-1 slutade matchen, och överspelet satt som handen i handsken, precis som på förhand väntat. Målorgien kom först med mindre än 10 minuter kvar, men bättre sent än aldrig… Hur som helst, plus på spelkontot, och vi trummar vidare idag…

SC Braga – IF Elfsborg
Spelstopp: 21:45
Mitt Tips: 1:a
Insats: 6/10

Motivering;
Ni som följt mina tips tidigare under mina månader hos Spelaspel.se, vet att Elfsborg är ett pålitligt lag som jag ofta spelar i favör för. Idag vänder jag dock på mynten, och spelar på deras motståndare, ett lag vid namn Braga, som i normala fall spelar i portugisiska högstadivisionen. Laget är ett tekniskt starkt, likt många medelhavsländers klubblag, lag som har rutin från stora turneringar. Elfsborg får det tufft ikväll, riktigt tufft.

Braga är ett lag på den övre halvan sett i Portugal, och dess inhemska fotbollsliga. Man tog sig till grupspelet i UEFA-Cupen förra året, men väl där tog det stopp, i en mycket jämn grupp, där man inte riktigt hade marginalerna på sin sida. I år kvalar man återigen till samma tillställning, endast ett annat namn på turneringen. Man räknas i allafall kunna gå så långt som till gruppspelet, och det lär man göra, såvida inte skrällar ställer till det. Hemma har man en styrka som få lag kan rubba, framför allt defensivt.

Elfsborg fick en otroligt svår lottning, och frågan är om det här är resans slut genom årets Europaspel för boråsarna? Ja, det tror jag, om jag ska vara ärlig. Man har förvisso en riktigt bra trupp, med många matchvinnare och ett tätt försvar, som mixats med en speedad offensiv. Dessvärre är man inte av samma kaliber ute i Europa, och här är man rejäla underdogs. Inget konstgräs att förlita sig på ikväll, på bortaplan i Portugal, för ett ganska mediokert Elfsborg (relativt bedrövlig bortastatistik).

Jag tror att portugiserna vinner hemma, och att Elfsborg får gå in för att hålla siffrorna nere, 1-0 / 2-0 ser jag som rimliga slutsiffror, samtidigt som Elfsborg laddar inför hemmamötet lagen emellan. 1,70 står ettan i, och då klasskillnaden är lika genomlysande som den just är, ja, då sväljer jag oddset med hull och hår!

God spellycka,
/Blixt