Ajdå, minustecken senast igen, och vem kunde väl tro att Chelsea skulle lämna Spanien med 0-0 mot Barcelona? Chanser hade spanjorerna dock, men Cech och Chelsea-försvaret gjorde en strålande insats, och har nu drömläge hemma på Stamford Bridge nästa vecka!

Utbudet är tunt men fint idag. Hockey-VM bjuder på stormatch, då Sverige tar sig an Ryssland vid 16.15, matchen går att se på TV6 för övrigt. Ännu en fin match ikväll, Kanada mot Tjeckien. Kvällen rundas sedan av med semifinalspel i Uefa-Cupen i fotboll, spelgodis på hög nivå. Jag har hittat ett par roligt spel som tål att testas!

Ryssland – Sverige
Mitt Tips: 1:a (-1,5 mål)

Canada – Tjeckien
Mitt Tips: 1:a (-1,5 mål)
Dubbelodds: ~ 3,45
Insats: 5/10

Motivering;

Ryssland är storfavorit att vinna VM, och har börjat starkt med 3 raka segrar, även om den senaste mot Schweiz var tuff, då alpgossarna hade ett sjukt publikstöd i ryggen. Man låg under med 1-2, men lyckades genom sin överlägsna klass vinna med 4-2. Idag möter man Sverige, som igår stod för en makalös vändning mot USA (2-5 till 5-5 på 12 minuter, och sedan sudden-vinst!). Dock ska inte glömmas bort att Sveriges försvarsspel såg totalt bedrövligt ut, och amerikanerna stod omarkerade ett antal gånger i slottet, endast en glödhet Gustavsson höll Sverige kvar i matchen. Jag lovar, en Kovalchuk i samma läge ett par gånger ikväll och ryssarna vinner med 7-2! Nej, men en tvåmålsvinst ska ej vara någon match, då Sverige har en tendens att ta ut målvakten i ett tidigt skede vid uddamålsunderläge, något som ryssarna kommer att utnyttja, om man inte redan leder med ett par puckar!

Canada har glänst hittills! Vass offensiv mixad med diciplinerat försvarsspel och man är hittills VM’s bästa lag enligt mig. Martin St. Louis och Steven Stamkos hittar varandra exceptionellt bra, precis som i Tampa. Slovakien slog man enkelt med 7-3 senast (7-1 innan man drog av helt på takten, då Slovakernas två sista kom under dessa fartlösa minuter). Tjeckerna däremot fick stryk mot finnarna efter att ha tappat 3-2 till 3-4 i sista perioden, ett svagt intryck då finnarna inte ens är i närheten av Canadas  klass! Jag tror att Canada gör proceduren kort ikväll med tjeckerna.

Denna dubbel ger ett klart spelvärt och roligt odds att förgylla denna fina valborg med!

God spellycka,

/Blixt