Två dagar spelledigt, och lika bra var väl det! Skrällar och oväntade resultat har trillat in allt för ofta dessa två dagar, något som gett alla bookmakers en guldkantad vecka sett ur en ekonomisk synvinkel. Idag är jag tillbaka, och det med ett riktigt kanonspel på det heta Stockholmsderbyt mellan AIK – Hammarby…

AIK – Hammarby
Mitt Tips: 1:a
Insats: 8/10

Motivering;
Det är upplagt för en het afton uppåt Stockholmstrakterna, då AIK tar emot Hammarby i en kokande derbymatch. Dessa lag är lite som natt och dag i dagsläget, sett från flera håll. Hammarby har inlett serien dåligt, och legat i botten en längre tid, dock har man, som det tyder på nu i allafall, tagit ett litet steg i rätt riktning då man nu är uppe i tre raka utan förlust. AIK däremot började serien bra, låg i toppen nån gång, ligger och skuggar topplagen Elfsborg och Göteborg tätt bakom, men har nu tre raka matcher utan vinst.

En annan sak som skiljer lagen åt är skadeläget i trupperna. Hammarby saknar idag i princip hela sin ordinarie backlinje, ett tungt, tungt avbräck mot ett AIK med en glödhet Ivan Obolo. Dessutom får AIK tillbaka Bojan Djordjic, som vilade i tisdags, samt Gabriel Özkan, alltså ett par kraftiga offensiva förstärkningar!

Nej, ettan i derbymatchen är välmotiverad, då lagen som tidigare nämnt är som natt och dag i en snabb jämförelse! Oddset ligger runt 1,70, vilket sannerligen är värt en peng på. Alternativt så kan man lägga en liten peng på 1/1 (AIK-ledning i halvtid samt AIK-vinst efter fulltid), 1:a hcp -1 (alltså att AIK vinner med minst två måls differens) eller ett mycket roligt och spännande spel, Ivan Obolo to score; Yes (enkelt, Obolo gör mål i matchen). Vet dock inte om det sistnämnda finns tillgängligt, men om det gör det, testa då med minimuminsats.

En snål speldag, och det här får bli dagens enda spel.

God spellycka,
/Blixt