Idag drar, äntligen, kvalificeringsrundorna till den nya turneringen UEFA Europa League igång, och jag är på helspänn! Många av lagen är dock för mig helt och hållet okända, och då jag ej har tillräckligt med info att basera tipsen på så väljer jag att passa på dessa, tyvärr. Dock finns det ett par godbitar att hämta spelmässigt från utbudslistorna från annat håll, kolla in mina tips!

BK Forward – Brage
Spelstopp: 19:00
Mitt Tips: Över 2,5 mål
Insats: 6/10

Motivering;
En match i svenska division ett, med ett spel på över 2,5 mål, det var vad jag kunde skrapa fram bland utbudslistorna. Båda lagen är målmaskiner, både framåt och bakåt. BK Forward har hittat en strålande form den senaste tiden, och raden 4-0-1 på sina fem senaste är ett starkt facit, och där enda plumpen kom borta mot seriesuveränen Degerfors. IK Brage däremot har en formkurva som på sista tiden dalat någorlunda. Raden 3-1-1 är på förhand starka papper, men då de två icke-vinsterna kommit just de två senaste matcherna, kan det finnas frågetecken.

Båda lagen är, som tidigare nämnt, mycket målrika åt båda håll, det tyder inte minst funnen seriestatistik på. BK Forward har på sina sex hemmamatcher hittills målskillnaden 13-9, alltså 22 mål. Brage har på lika många spelade matcher på bortagräset presterat lika många mål, åt båda håll, 22 stycken, dessa fördelade på 10 framåt och 12 insläppta. 44 mål de 12 sista matcherna. Snittet ligger alltså en bit över 2,5 mål/match, och därför ser jag det som ett fint statistikspel.

Insatsen hålls nere, då det är två lag med bra form, och då risken finns att de kan ta ut varandras kvalitéer väljer jag att hålla insatsen på en medelmåttig nivå.

God spellycka,
/Blixt