Ja, senast gick det ju inget vidare, med min lilla chanstrippel. Det började bra, då Inter vann med 2-0. Det såg ännu bättre när Helsingborg gjorde 2-0 hemma på Olympia, för att sedan tappa till 2-2. Därmed vad den dagen förstörd i spelväg, men inga större förluster!

Idag ser vi ett spännande utbud fyllt av blågul fotboll från Allsvenskan och Superettan. Utöver det utbudet finns det föga spelvärt material under dagen, om man då har bortsett från nattens NHL-möte mellan Pittsburgh – Carolina. Vettiga spel har jag i allafall hittat, och här delar jag med mig av dem!

GAIS – IFK Göteborg
Mitt Tips: 2:a (-1 hcp-mål)
Odds: ~ 2,65
Insats: 5/10

Motivering;
IFK Göteborg har inlett serien på ett mycket övertygande sätt, framför allt på hemmaplan. Idag blir det borta-, men ändå hemmamöte, då det stundar Göteborgsderby mot GAIS, ett lag som började serien lysande för att sedan dippa mot senare dagar.

Göteborg huserar i toppen, och med ett lysande anfall, med framför allt en ständigt producerande Tobias Hysén, och med ett försvarsspel som blir bättre ju längre serien lider, i allafall vad dagens intryck sedan seriestarten visar på. Talangen Robin Söder brukar även han visa sig i målprotokollet med jämna mellanrum, och kommer ständigt att vara giftig i GAIS straffområde.

GAIS började med en kross mot Örgryte! Man har sedan dess gått lite upp och ner, dock ej några prestationer värda att höja mot skyarna. Man är ett mittenlag, och ligger ungefär där man väntat sig att ha dem placerade. Tyvärr så har de ett mycket tunt spelarmaterial, med endast ett par vassa spetsar och utan en större imponerande bredd. Man har en del kvar till storebror IFK, men det är klart, ett derby kan ge rätt publikstöd för att kunna knäppa dem på näsan!

Derbyn brukar kunna vara lite svängiga och ovissa att spela på, men icke idag! Göteborg har som sagt både klassen, viljan, formen och lite till på egen fördel som behövs för att kunna vinna dagens möte. Med ett måls handicap tror jag stenhårt på de blåvita ängla-kexen! Oddset är mycket fint, och spelas med medelinsats.

Mjällby – Qviding
Mitt Tips: 1:a (-1 hcp-mål)
Odds: ~ 2,10
Insats: 7/10

Motivering;
Mjällby spatserar i toppen av Superettan, och siktet är givetvis inställt på en direktplats upp till finrummet, Allsvenskan. Man är ett av de klart bättre lagen i serien, och det vet man om! Idag tar man emot Qviding på hemmagräset, ett Qviding som idag parkerat på tiondeplaceringen i tabellen, ett Qviding som har en förmåga att spela 1-1 i majoriteten av sina matcher! Lagen har mötts två gånger innan, gissa resultatet? Jo, 1-1. Gissa reslutatet i två av Qvidings senaste fyra matcher? Jo, 1-1. Som sagt, ett krysslag som idag gästar serieledarna.

Mjällby spelade senast ut Ljungkile på bortaplan(!) med resultatet 4-0 (sett med Mjällby-ögon). Det är givetvis starka papper och mycket imponerande, och det råder ingen tvekan om att man är ett lag som siktar mot det ställe som Ljungkile blev nedpetat ifrån, just Allsvenskan. Hemma är man grymt starka, och är fortfarande obesegrade i årets serie. Man har skyttekungen Fejzullahu (stavning?) i truppen, en striker som ständigt hittar nätmaskorna. Nej, klasskillnad råder idag!

Qviding vann senast med 3-1 hemma mot Ängelholm, och styrde matchen rakt igenom. Beröm för en väl genomförd match, trots saknaden av bländande spel. Nej, man är och kommer troligen förbli ett lag som kommer att ”kämpa” i seriens mitt-träsk.

Kort sammanfattat, klasskillnad idag! Toppenlag som är hemmastarka mot ett mediokert motstånd. Skytteligaledare vs. tafatt försvar, hur kommer det sluta? Jo, med ett vettigt handicap som jag slukar med hull och hår, utan att blinka!

Dagens bästa spel, enligt mig!

God spellycka,
/Blixt