Idag tar jag semester, över helgen, och åker ut till min stuga i Malexander, som mer är igenkänt av tragiska händelser för 10 år sedan. I allafall, här ska jag sola och bada (om vädret tillåter) och passa på att syssla med lite vattensporter! Ingen kontakt med dator eller internet förrän på måndag förmiddag, men spelen kommer ändå att publiceras, skrivna nu i förhand… Lycka till i helgen, och på återseende på måndag igen!

Elfsborg – VSC Haladas
Spelstopp: 19:00
Mitt Tips: 1:a (-1)
Insats: 3/10

Motivering;
Elfsborg ger sig nu ut i Europa, för kvalspel i UEFA Europa League! Ett taggat lag, som har en lysande form. Visst, nu kanske ni vill påminna mig om 3-2 -förlusten borta mot hemmastarka Helsingborg senast i Allsvenskan, eller hur? Jo, det stämmer, och det är jag väl medveten om, MEN(!), Helsingborg är som sagt ett av seriens hemmastarkaste lag, samtidigt som Elfsborg stod för en heroisk insats och tappade poäng oförtjänt, då man hämtade 0-2 till 2-2, innan 3:an kom och sänkte dem. För övrigt, det var enda förlusten i år. Hemmaplan nu, och där vet man hur man ska spela. Raden 5-2-0 är stark, mycket stark, och då har man ändå mött Kalmar och IFK Göteborg hemma. Truppen är vass, med u21-stjärnan Emir Bajrami i form, 3 mål två senaste matcherna. Dessutom har man James Keene som stärker offensiven ytterligare, samt en backlinje i högsta klass i Allsvenskan.

Motståndet vet jag inte så mycket om. Ett lag från Ungern med en ”lagom” bra bortastatistik. Dessvärre är problemet samma som de två tidigare dagarna; Inget matchtempo i kropp och hjärna, ett avbräck som är tyngre än spelarnamn på skadelistor. Man är steget efter i varje duell, tajmingen är inte den bästa etc. Jag tror att de inte kommer att ha mycket att hämta borta mot Elfsborg, då det skiljer kvalitetsmässigt mellan serierna, samt det som jag redan förespråkat, matchtempo och sinne…

Ettan står sig till runt 1,30 rak, men handicappet är något som jag vill spela här, Elfsborg backar inte efter en 1-0 -ledning, de vil snarare punktera matchen. 3-0 Ikväll kanske?

God spellycka,
/Blixt