Idag hittar vi ett skralt utbud på spellistan, jämfört med gårdagens matchrika spelparadis. Ett par matcher finner vi dock, och det i de svenska lägre divisionerna. Men misströsta ej, en spännande match i Superettan finns också tillgänglig för spel i afton, där Jönköpings Södra tar emot serieledande ligasuveränen Mjällby på hemmaplan. Lockande odds åt båda hållen, vi ska se om vi kan hitta rätt ikväll, kika in!

Jönköping Södra – Mjällby
Mitt Tips: 2:a
Insats: 3/10

Motivering;
Mjällby har gått fram som tågets upplaga av Superettan, i allafall än så länge, och inget tyder på att de kommer att dra ner på farten. Man är ett lag som mycket väl skulle kunna ligga i mitten av Allsvenskan, när man spelar som bäst. Man är egentligen bättre än vad seriens standard är, och avancemang är vad man har i sikte. Såväl backlinje som anfallsuppställning har kapacitet och spelskicklighet att mäta sig med Allsvenska lags motsvarande uppställningar, och det är dit Mjällby vill ta sig.

I vägen för Mjällby står smålänningarna i J-Södra, ett lag vars seriespel har varit som en berg-och-dalbana de senaste säsongerna, på vilket sätt man också agerat den senaste tiden. Två raka bortasegrar i bagaget, mot Syrianska och Ljungskile, men också två förluster de två senaste hemmamatcherna, mot Väsby och Landskrona. Detta ger ett svårt läge för mig att bedöma, men jag anser att man ändå har klasser kvar upp till Mjällby’s standard.

Tvåan, på ett starkt och avancemangsjagande Mjällby, känns relativt sund, trots bortaplan mot ett i vanliga fall hemmastarkt J-Södra. Hemmalagets berg-och-dalbaneturer den senaste tiden måste ge ostabilitet i truppen, jag synar tvåan till runt 2,20, ett mycket spelvärt odds med tanke på förutsättningarna innan match.

(För den djärve gamblern kan också ett spel med ett måls handicap spelas på Mjällby).

Mitt enda speltips idag, från fotbollsserier åter på svensk mark.

God spellycka,
/Blixt