Utbudslistorna har de senaste dagarna inte varit i närheten av spelbara. Panikhopplockade spelobjekt, enbart för att kunna erbjuda kunderna spelmöjligheter, matcher tagna från de lägre divisionerna. Idag har jag dock fått fin information om en match i svenska Division ett, från bekantingar. Jag kommer att saxa det rakt av, då jag själv inte kan uttrycka mig bättre… Kolla in, läs och avgör själv om du tar rygg!

Degerfors – BK Forward
Mitt Tips: 1:a
Insats: 7/10

Motivering;
Som sagt så ”saxar” jag (kopierar rakt av) en bekants information som han givit mig. Jag ser honom som en trovärdig källa och han har personligen besökt Degerfors träning för att hålla koll på laget och spelarnas inställning till fotbollen just nu, så här skriver han;

”Jag var och såg deras (Degerfors) träning igår, de var rätt avslappnade trots en lång resa hem från Skellefteå i Söndags eftermiddag, då man åkte hem med vinst i bagaget.
Laget mår bra och de spelare jag umgicks med igår kände sig omladdade och heltaggade inför dagens hemmamöte.

De Bruin på vänsterbackspositionen har varit riktig duktig och hans självförtroende är på topp just nu, inte nog med att han gjort bra matcher utan han fick även göra mål senast mot Skellefteå.

Även mittbacksparet Wiktorsson och Holmberg blir bättre och bättre för varje match som går, Wiktorsson gjorde även han mål senast borta mot Skellefteå.

Mikael ”Turbo” Nilsson på högerbacken brukar ha lite problem och verka lite småslö i spelet de första fem minuterna av matchen, för att sedan vakna till och göra en riktig kanonmatch. En offensiv back som inte räds att föra bollen framåt i banan längs sidlinjen.

”Gamlingarna” Sebastian Henriksson och Tobias Solberg har fått igång samarbetet bättre än vad många trodde och hjälper till både offensivt som defensivt i spelet. När det gäller Sebastian Henriksson så kan han spela på varenda position utom målvakt, en komplett utespelare som, som sagt, är bra över hela banan. Han hade lite problem sist, då han fick spela ihop med Emil Berger, men det gick helt okej efter att ha vant sig efter 20min spel. Nu är hans ”riktiga” sidovagn tillbaka efter avstängning.

Framför Sebastian och Tobias har vi Erik Nilsson, Johan Bertilsson och Christophe Lallet. Johan Bertilsson är idag en av de bättre spelarna i Degerfors, han är spelfördelare på mitten, lite av en Iniesta, och har riktig bra samspel med Samuelsson och Seb och Tobias, alltså en spelare som spelar djupt och föga i sidled.
Erik Nilsson har fina inlägg från sin vänsterkant samtidigt som Lallet har sin snabbhet på högerkanten.

På topp har vi Samuelsson, riktig, riktig duktig på huvudet. Hans nickar är lika hårda som en del i Div 1 skjuter och är en expert på att skarva vidare bollar till framrusande spelare, med rätt adress.

Den enda matchen jag sett med BK Forward i år var borta mot Carlstad United, där hade Forward riktig stora problem, ja, de var helt enkelt dåliga. Å andra sidan var inte Carlstad så mycket bättre de heller. Carlstad vann det mötet med 1-0 via en slumpmål på frispark, och när Carlstads nr 7, Patrik Werner, blev utvisad så tog Forward över spelet, men utan att skapa några farligheter.

När det gäller lagens form just nu så kan jag inte se att Degerfors förlorar denna match och alla spel på Degerfors är bra spel.

Vädret just nu är soligt med lite moln och från kl 19:00 till 21:00 igår vattnades Stora Valla för fullt, och detta har man gjort varje gång innan match för att ha en spelduglig och snabb gräsplan. ”

Som min bekantings text tyder på verkar Degerfors väldigt harmoniskt för tillfället, en topplacering i serien och idag möte mot elfteplacerade (näst sist) BK Forward. Hemma är man en maktfaktor, och med tanke på den kompletta truppen och styrkan som man visat hittills tror jag att de vinner. Etta!

Mitt enda spel idag, då det som sagt finns föga spelvärt material…

God spellycka,
/Blixt